torsdag 21 oktober 2010

Det spelar ingen roll vad ni säger...

Jag gillar inte snö. Det spelar ingen roll vad ni säger. Det är blött och kallt. Det blir halt. Det blir svårt att både gå och köra bil. Tur att jag ordnade tävlingen, så att jag har något att pigga upp mig med - tack alla som vill vara med och tävla!

I dag har jag varit i Skara och "kursat" igen för ett gäng kunskapstörstande kommunalt anställda.

Full fart, många diskussioner och riktigt kul! Som tur är tog jag J:s bil i morse - en stabil Volvo med vinterdäck - för det kändes mycket tryggare än en liten Mini Cooper med sommardäck. Inget ont om lille bilen, men den är kanske inte det stadigaste när det är halt och så. Och nog tänkte jag rätt, för när jag tittade ut genom Skarafönstret vid lunch så vrålsnöade det. Det mesta hade smält bort när det var dags för hemfärd, men temperaturen låg runt nollan och det var blött på vägarna. Klar halkrisk alltså.

I morse när jag åkte upp såg jag förresten min första döda älg. En älgolycka hade skett bara en stund innan jag åkte förbi, och hu - vad stora de är!

Dagens bild är en film, hoppas jag. Jag har nämligen aldrig laddat upp filmer på bloggen förut. Detta är - om det fungerar - utsikten från Rådhussalen i Skara vid lunchtid; jag hoppas att det framgår hur mycket det yr.

Visst är det väl för tidigt med snö i oktober?


5 kommentarer:

 1. Jag gillar snö jag. Jag tycker om att det blir ljust, ljudet som blir ute när det är tjockt med snö och lukten av ett annalkande snöväder. Visst finns det delar jag tycker mindre om, att skrapa bilen, att behöva gå försiktigt och slask. Men de väger inte lika tungt som omtycket.

  SvaraRadera
 2. Tidig snö. Vinter i antågande... -Inte tycka om./M.

  SvaraRadera
 3. Maj: Ljuset håller jag med om, inte minst här på landet där det är kolmörkt, men det är just det där med halkan, kylan och framför allt bilkörandet jag inte gillar. Dessutom verkar det bli värre med åren.

  M: Väldigt tidig snö. För tidig...

  SvaraRadera
 4. Antar att vi är många som skriver om snö just nu:-)

  SvaraRadera
 5. Ja, i alla möjliga ordalag. Just nu skiner solen, så kanske ändå att den tinar bort, men jag är fullt övertygad om att den återkommer, så både snöälskare och snöhatare lär väl få sitt lystmäte på bloggar runtom... :)

  SvaraRadera