måndag 4 oktober 2010

Grönt är skönt?

Det är väldigt mysigt och sitta i trädgården sommartid. Varma kvällar, ljumma vindar, ni förstår. Synd bara att trädgårdar kräver skötsel. Megamycket skötsel. Jag vill verkligen ha det fint i trädgården och varje vår är det jag som funderar på vad som ska finnas i rabatterna, varje sommar är det jag som inte orkar rensa ogräs och varje höst är det jag som funderar på vad jag ska ha för projekt inför nästa sommar.

Och så rullar det på. År efter år.

Det enda ätbara vi har i trädgården är rabarber, som brukar bli en eller högst två pajer, röda vinbär i MÄNGD!, några äppelträd som förmodligen borde beskäras och ett plommonträd vars topp har gått av så det växer snett. Ni hör. Vår trädgård har potential, minst sagt.

I den rabatt jag har satsat på, så att säga, har jag dock fått till det ganska bra sommartid. Lite marktäckare, några högre växter, en forsythia (stavas det så?), lavendel och lite annat som jag inte har en aning om vad det heter. Det blommar hela sommaren och jag har försökt att genomgående tänka i olika blå nyanser - vilket nästan har lyckats. Det som inte riktigt stämmer är en rödgul blomma som hamnat lite fel, men den är ju flyttbar. (Ett av mina år-från-år-projekt - nästa år ska jag flytta på den...)

Dagens bilder får bli några trädgårdsbilder, så som det ser ut nu. Rabatten behöver ansning, och är det någon som vill kratta löv så är ni så välkomna! Hur har du det med trädgårds- och balkongpysslandet? Nöje eller nödvändigt ont?1 kommentar:

  1. Det är både och för mig. Men mest nöje. Men jag har inte alltid lust att göra allt, trots bara en balkong, själv. Men när jag sitter där en ljummen sommarkväll och läser en god bok och dricker ett glas vin tycker jag att det är trevligt! :-)

    SvaraRadera