söndag 31 oktober 2010

Söndagsfundering

Terrorism är fruktansvärt. Jag inser att detta inte är någon ny stor tanke, men ändå. Terrorism kryper under skinnet på människor. Terrorhandlingarna som sådana är hemska, men rädslan inför det som ännu inte har hänt är också väldigt skrämmande.

Jag kollade på wikipedia och där står det följande:

Terrorism (från latin terror "rädsla, fruktan") avser det systematiska användandet av våld eller förstörelse, särskilt mot civila mål, för att med hjälp av rädsla tvinga fram politiska eller andra typer av förändringar. Begreppet härstammar från Jakobinernas skräckvälde regime de la terreur, under franska revolutionen i slutet på 1700-talet.

Jag har funderat kring det som hänt i Göteborg i helgen men egentligen inte kommit fram till något speciellt klokt. Samtidigt som tidningar och tv basunerar ut bombhotet och det otäcka kring det intervjuas människor i Nordstan - som säger sig mer eller mindre strunta i det hela. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om media överdriver alltihop eller om människor är naiva.

Nog om detta. I morgon ska jag dra vinnare i tävlingen!

Sedan ska ju ettan få välja först, tvåan få välja sedan osv. så det kan kanske ta några dagar innan det hela är klart men hav tålamod. Då kanske det kommer en vinst till en brevlåda nära dig. Och om du inte har tävlat än har du på dig till klockan 00.00, bara så du vet.

Dagens bild får bli ett par salladsbestick vi har lagt ut på Tradera i dag. Vi har precis börja att sälja prylar där, så vi startar med sådant som vi ändå inte behöver, bara för att kolla. Men tycker du att de passar i en salladsskål nära dig är det ju bara att lägga ett bud. :-)

Och snart är det måndag. Hiss eller diss?


5 kommentarer:

 1. Måndag blir absolut HISS. Har ju ett fantasktiskt jobb. Så svårt att inte längta dit. Hoppas du själv får en trivsam dag på jobbet! Kram

  SvaraRadera
 2. Saknar din vackra inramning av bloggen - men texterna är det inget fel på - har du bytt leverantör?

  SvaraRadera
 3. Håller på och grejar med layouten och får inte riktigt till det.... Morr.... Men jag kämpar på!

  SvaraRadera
 4. Annars kan du ju ha garageloppis med kaffe eller varför inte glögg? =) Tycker besticken är vackra! Satt och surfade runt på Blocket igår på jakt efter en viss byrå som dottern sett på Ikea, tänkte hitta den billigare.

  SvaraRadera
 5. Anna: Vi har funderat skarpt på det där med garageloppis och vi körde faktiskt en bakluckeloppis på Hofsnäs en gång. Riktigt kul!

  SvaraRadera