torsdag 4 november 2010

Det är ändå fullt på väggarna...

Dagens extravaganta aktivitet var dragningen i Tranemosossarnas konstlotteri. Det är en liten konstklubb, bara 37 medlemmar (det finns alltså plats för fler), men styrelsen lyckas alltid få ihop fina vinster ändå. I år var det tavlor, förstås, men även smide och keramik.

Om jag vann något? Låt mig uttrycka det som så att jag tycker det är bättre att ha ytterligare en andel nästa år. Men grattis Marita och ni andra! :-)

Men jag tror alltid att jag ska vinna ända fram till sista lotten är dragen, och jag funderade lite över det på vägen hem. Jag tror att det handlar om en inställning i största allmänhet - att vara optimist in i det sista, tills man är överbevisad om motsatsen. Jag tror att livet liksom blir lite roligare då än om man ska gå omkring och vara negativ.

För varför ska man räkna med att förlora om man har chansen att vinna?

Dagens bild får bli självaste kungen (bilden lånad från Wikipedia). Han känns så aktuell i dag på något sätt. Tänker du läsa boken om honom?

12 kommentarer:

 1. Jepp, boken ska läsas....fast det visste du ju redan =) Ännu en gång är vi lika, hoppet finns alltid närvarande! Och självklart är vi sossar båda två! =) Och nu kom jag ihåg att jag skulle köpa "lott" till vårt lotteri, två vackra tavlor av Berit Frändås...och vem vill inte ha en Frändås på väggen?!

  SvaraRadera
 2. Jag kommer också att läsa den. Jag måste erkänna att jag gillar skvaller, eller nej - jag gillar att skvallra, alltså skvallrandet som fenomen. Sedan lyckas jag aldrig komma ihåg något om någon i alla fall. :-P

  SvaraRadera
 3. Då får jag vara motvall och säga att jag kommer inte att läsa den. Det som sades i kulturprogrammet före rapport besannade mina tankar om boken som ett verk med skvaller och sensationsjournalistik. Jag är inte rojalist men har vi nu ett kungahus så tycker jag ändå att det skulle respekteras. Här handlar det om att tjäna pengar och dessutom tydligen tjäna dem på urgammalt underlag. Nej alla borde respektera varandra oavsett bakgrund. Tjingeling.

  SvaraRadera
 4. Jo, delvis håller jag med dig; monarkin finns där och människor ska respekteras - även bernadotter av olika slag. Självklart. Men samtidigt är kungahuset ett fenomen med sina privilegier och sin ställning, och det handlar delvis om hur omvärlden har behandlat detta fenomen. Därmed inte sagt att jag kommer att tro ett ord av vad som skrivs.

  SvaraRadera
 5. jag skippar boken. Syftet är givetvis pengar och det känns som att frossa på andras bekostnad. Fast det är väl precis det som kungen gör då och då fast på ett annat sätt.

  SvaraRadera
 6. Lycka till nästa år med turen i konstlotteriet. Beträffande kungen så har han nog idag bekräftat att vi kanske klarar oss utan honom och hans hus, undrar hur älgjakten gick - hå hå ja ja vilken soppa. kunde inte någon hejdat hans uttalande idag om familjen och drottningen, jag kanske lånar boken av dig, men den är nog inte så välskriven - ja vad ska man tro...?

  SvaraRadera
 7. Nä jag kommer inte läsa den. Men det beror inte på vördnad av kungahuset eller ej. Gillar inte den sortens böcker helt enkelt. Kungens kommentar idag är var så patetiskt pinsamt. Av kommentaren att döma kan jag säga att det gamla ordstävet; Ingen rök utan eld, är sant.

  SvaraRadera
 8. Ja, man kunde ju ha önskat honom lite mer medieträning före den presskonferensen...

  SvaraRadera
 9. Otroligt att hans rådgivare ens lät honom prata idag! Det borde de inte gjort... Tycker det är underligt att det inte skrivits någon bok som granskar hovet. Visst verkar boken "skvallrig" men författarna har nog bra på fötterna annars skulle den inte ens kommit i närheten av tryckpress.

  SvaraRadera
 10. Jag ska inte läsa den, är inte intresserad.
  Däremot tycker jag det är rimligt att även kungafamiljen granskas. De är företrädare för Sverige och många människors förebilder, vi betalar en massa pengar för att de ska leva ett ganska lyxigt liv, så, ja, jag tycker det är av allmänintresse vad de gör med pengarna. Inte i detalj förstås, och eftersom jag inte vet vad den här boken innehåller kan jag inte uttala mig om just den, men i allmänhet.

  SvaraRadera
 11. Jag håller med alla faktiskt. Vill inte frossa, samtidigt är det bra att kungafamiljen granskas. Jag kommer som sagt troligen att läsa boken men väljer nog att inte köpa den. Då får jag informationen samtidigt som jag inte gynnar författarna.

  SvaraRadera
 12. Bra med vänner som inte har några skrupler =) Har läst en bit in i den och so far so good...en vanlig biografi.

  SvaraRadera