tisdag 23 november 2010

Det går väl sådär på Tradera...

För ett tag sedan lade vi ut ett gäng etiketter på Tradera som vi lyckades sälja. Alldeles för billigt dock, har vi nu insett, men vi såg det som en provomgång. Nästa sak ut på försäljning var ett par läckra salladsbestick - som ingen ville ha. Hmmm...

Det var lite samma känsla om när jag för några år sedan (rätt många faktiskt, 80-tal eller tidigt 90-tal?) försökte sälja vinylplattor. Det var bankstrejk så inga bankomater eller sådant fungerade, så när kontanterna var slut var man därför tvungen att kränga prylar för att få loss pengar. När jag tänker efter måste detta varit innan man använde betalkort som i dag; i stället var det checkar som gällde - hu, vad länge sedan det låter!

Hur som helst - jag plockade samman en bunt LP-skivor och knatade runt hos ett antal second hand-butiker som köpte vinylplattor. En del köpte några, men desto fler ville inte köpa mina skivor.

Tänk vad jag kände mig kränkt. Inte i den där allmänspråkliga betydelsen som finns numera, att man känner sig kränkt över att någon annan tar den sista kakan på kakfatet utan att fråga. Nej, här handlade det om personlig kränkning.

Jag hade ju köpt de där skivorna för att jag tyckte om dem. Hur hade de bara mage att rata min smak? Hur vågade de ifrågasätta mina inköp och antyda att andra inte tyckte att det var lika bra?? Pfft. Men numera biter jag i det sura äpplet. Tradera - here I come. Här ska läggas ut mer! Förr eller senare är det väl någon som förstår värdet i allt det vackra som jag inte vill ha. :-)

Dagens bild får bli en gammal goding från förra året. Tyvärr verkar det som om jag kan ta en snarlik bild på lilla bilen i morgon bitti. Hur har du det i snön?

5 kommentarer:

 1. Jag har det bra i snön, ligger nerbäddad i sängen med rena lakan. Och när jag kollade sist var det bara lite fjunvitt på marken. Jag beredeer mig på en chock imorgon.

  SvaraRadera
 2. Jo då Skogslyckan står kvar trots gårdagens blåst. Alltid trögt på Tradera ett par månader före jul. Folk spar på pengarna...
  Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Singelmamman: Rena lakan, det är sådant där vitt som jag gillar!

  Pia: Ja, det har du såklart rätt i. Vem spar inte på pengar före jul??

  SvaraRadera
 4. Hej älskade vännen Petra, hundra år sen ungefär men det väcker minnen om fika mitt i natten o tjöt till långt frampå morrontimmarna .det år ju länge sen men vissa minnen är svåra att sudda ut

  SvaraRadera
 5. Nu blir jag ju jättenyfiken!

  SvaraRadera