söndag 14 november 2010

Jag skulle kunna skriva om så mycket

Jag skulle kunna skriva att i dag är en ledsam dag, eftersom Mona Sahlin har avgått. Jag skulle kunna skriva något om att vi (läs landet eller partiet) kanske inte var redo för en kvinnlig partiledare. Jag skulle kunna skriva massor om att sossarna har en jätteväg att gå - frågan är vilken väg man ska gå.

Det vore trist med ytterligare ett mittenparti, samtidigt som jag är en sann socialdemokrat med både miljöpartistiska och en och annan liberal åsikt. Jag vete katten hur det blir nu.


Men jag väljer att skriva om roliga saker i stället. Det känns bättre så och det finns ju faktiskt saker att glädja sig åt.

Först vill jag tacka M, M och D för en ljuvlig middag i går. Tre ungdomar lagade nämligen trerätters till mig och J i går. Varmt vitlöksbröd, perfekt entrecote med goda såser och ljuvlig vaniljpannacotta med hallon- vad säger nu om det? Det var så gott och en så mysig kväll!

Det gör vi gärna om. :-)

Sedan vill jag gratulera en annan M, som fyller jämna år i dag - hurra, hurra, hurra!! Han är en mycket nära och god vän sedan jättemånga år tillbaka och jag tycker så mycket om honom. Stor kram till dig!

Slutligen tänkte jag ordna en omröstning. Nedan finns en liten filmsnutt på en julby med lampor som blinkar och glittrar - och jag är väldigt förtjust i blingbling. FIlmen gör den inte riktigt rättvisa, men du får en hit i alla fall.

Nu har jag ju redan en julby som blinkar, så frågan är om man kan ha två. Vi har två våningar i huset så det finns inga utrymmesskäl som hindrar. Samtidigt är det väl inte den nödvändigaste prylen i hemmet, det ska villigt erkännas.

Jag är dock för en dylik investering, J tycker kanske att det är att ta i. Det står alltså 1-1 i omröstningen än så länge. Men som den sanna demokrat jag är vill jag ju att så många som möjligt ska få komma till tals. Så frågan är: För eller emot? En julby till på Norrgården eller inte?


15 kommentarer:

 1. jag väljer att kommentera både Mon- och julbygrejen.

  NEEEJ till julby!! Det är ju bland det fulaste som finns!! Skärpning Petra, nu gör du mig riktigt orolig...

  Mona... Tråkigt att hon avgår, hade kommit att gilla henne faktiskt, vilket jag inte gjorde från början. Går partiet mot mitten nu så vore det en katastrof. Man kan väl inte ändra politiken bara för att få röster?? Vad ska vi då rösta på som gillar tanken på demokratisk socialism?

  SvaraRadera
 2. Pfft, trodde att du höll på mig i julbydiskussionen. Hmm... Måste få många som håller på mig nu. :-)

  Och jag håller med dig om Mona i varje stavelse.

  SvaraRadera
 3. Fattar han ingenting? Vad är en jul utan bling?
  En julby som glimmar,
  lyser upp vinterns mörka timmar.
  Så J - lyssna på kvinnan din, and just let her win... :-)

  SvaraRadera
 4. Håller med dig! Läckert med en julby med bling. Skulle absolut kunna tänka mig en själv.

  SvaraRadera
 5. Tyvärr tycker jag tvärtemot dig i båda delarna här. Mona har hållit det gamla, struktuellt felaktiga partiet under armarna. Jag hoppas faktiskt att fler avgår, det är inte helt ok att samma människor som var aktiva och/eller ledande för 20-år sedan fortfarande är ledande. Var är förnyelsen? Det är synd att det görs till en personstrid och inte till en diskussion om politisk vilja.

  SvaraRadera
 6. Charlotta: 3-2 till mig. :-)

  Singelmamman: Jag kan hålla med om att det behövs nytt folk som tänker nya tankar. Däremot tror jag att Mona hade kunnat leda det arbetet utifrån sin erfarenhet. Dessutom blir man ofta som man umgås så att säga, med nya personer runt sig tänker man själv ofta nytt. Och jag tolkar det även som att julby går fetbort? :-)

  SvaraRadera
 7. Kan inte kolla filmen i iphonen... Men vad i herrans namn är en julby? Jag ser ut som en fågelholk?:-o hahaha...

  SvaraRadera
 8. En julby är en sådan där sak man ställer på bordet som ser ut som en by, fast den blinkar. Typ.

  SvaraRadera
 9. Ledsen Petra, men jag måste rösta emot dig i frågan om julby, en sån gräslig tingest!

  SvaraRadera
 10. Suck, jag trodde att jag fanns bland vänner... ;-)

  SvaraRadera
 11. Det är ju just bland vänner du befinner dig, ÄRLIGA vänner...:)

  SvaraRadera
 12. Ja, julby går bort!;-)

  SvaraRadera
 13. Jag kommer aldrig att officiellt erkänna att jag tycker du ska skaffa den där julbyn, bara så du vet. De hade olika sådana i julavdelningen på Falbygdens Ost när jag senast var där. Det höll på att åka med en hem men jag stålsatte mig. Att Mona avgår känner jag som en förlust för Partiet. För övrigt ber jag att blygsammast få tacka för grattiset! Kram/M.

  SvaraRadera
 14. Jenny: Jag vet inte jag, den där ärligheten verkar överskattad...

  Ann-Sofie: Och jag som trodde att just du skulle vara på min sida i det här fallet.

  M: Jag tolkar dig som ett ja i julbydebatten. I övrigt håller jag med dig om Mona och utbrister i ytterligare ett Hurra!

  SvaraRadera