måndag 29 november 2010

Jodå, lite adventskänsla är det allt

När jag var borta senast fixade underbara J alla julbelysning ute. Jag hade redan fixat pyntet inomhus, inklusive min gamla julby - även om jag fortfarande funderar på om jag ändå inte ska köpa en lite större att komplettera med. Eller nåt.

Jag pyntar inte så mycket, några adventsstjärnor, några ljusstakar, inte så mycket mer. Det räcker gott tycker jag för att skapa stämning. Utomhus däremot. Där kan jag liksom inte få nog!

I flaggstången har vi en ljusslinga som klättrar sig upp, en buske har ett nät över sig som blinkar på olika sätt hela tiden, över de båda ingångarna på kökssidan finns hänger ljus (även om den ena inte funkar ännu) och på "finsidan" har vi ljus upp runt husnocken. Svårförklarat det där, får nog bli något kort någon dag, men inte ens en blogg skulle kunna få mig att gå ut och göra det nu. Fy, vad det viner kallt runt knuten här! Inte en massa färgade lampor dock utan bara vitt ljus. Någon måtta får det vara. :-)

Vi har även haft lite adventsmys här inne i kväll.

En liten skvätt av Blossas nya saffransglögg, serveras kall med en isbit i. Låter kanske konstigt, men det är jättegott! Till det serverades pepparkakor med S:t Agür, en dundergod ädelost. Glögg med is och pepparkakor med ost? Tja, man får ju nya vanor med åren. `

I morgon drar jag till storstaden igen, men sedan ska det nog vara lugnt med resor åt det hållet för i år. Tror jag i alla fall. Hoppas bara att SJ, Trafikverket, Banverket och vilka det nu är sköter sig. Förseningar i iskyla är ingen favorit.

Dagens bild får förstås bli de mumsiga pepparkakorna från tidigare i kväll. Har du några speciella adventsrutiner du vill dela med dig av? Vad kan du inte vara utan? Vilken duk måste fram? Vilket godis bör bakas? Vilka prylar måste fram?


1 kommentar:

  1. Nejdå, glögg med is är helt normalt och det är bara synd om de som inte upptäckt det än! =) Punch är också gott med is i!
    Här har inte en endaste stjärna kommit upp, jag var ju iväg 1:a advent så nu satsar vi på 2:a i stället.

    SvaraRadera