söndag 28 november 2010

Hemma igen!

Nu är ännu en "turné" till ända - denna gång till Stockholm och sedan till Linköping, där jag träffade gode vännen M och hans systerdotter S. Vi har pratat, shoppat och skrattat. En bra mix, tycker jag. S gjorde förresten en helt heroisk körning från Linköping till Jönköping i gryningen. I rykande motsnö (snöig motvind alltså) körde hon oss tryggt och säkert - utan att vi knappt såg vägen, än mindre filer, avfarter och annat sådant som är bra att känna till när man kör bil.

Heder åt dig!

Från Jönköping till Falköping delade jag tåg med mängder av trötta tonårskillar. Det var nämligen världens största LAN på Elmiamässan i Jönköping i helgen,och LAN handlar om att unga män, och några kvinnor, spelar datorspel med varandra och andra, hela dagarna och nätterna i ända.

Och det kan jag säga - unga män som inte sovit eller duschat på två dygn luktar lite illa. Nej, rättelse: mycket illa. Det var skönt att komma av det tåget.

Eftermiddagen tillbringades på stationsområdet i Månstad, där byalaget hade fixat avdentsmys. Tomten var där, korven grillades, lussebullarna tuggades, glöggen dracks, lotterna såldes. Ni hör, precis som det ska vara - därtill i stilla snöfall. Väldigt mysigt!

Dagens bilder kommer därför därifrån - lussebullarna, tomtefar och en lottförsäljerska, därtill bloggkamrat - Pia på Ateljé Skogslyckan, vars sida är väl värd ett besök.

Vad har du gjort denna första advent?


4 kommentarer:

 1. Hi hi är det den i mitten som är jag eller!??
  Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Nej, du är ju brunett numera! :-))

  SvaraRadera
 3. Önskar att jag hade varit med där i Månstad. /M.

  SvaraRadera
 4. Du är alltid välkommen - det vet du! :)

  SvaraRadera