lördag 27 november 2010

I'm hooked on a feeling...

"I'm hooked on a feeling, that I'm in love with him!" Tralalala...

Ja, sorry J, men i dag får du dela mitt hjärta med Björn Skifs.I går var nämligen vännen M och jag på konsert i Cloetta Center, och det var hur bra som helst! Det är möjligt att åren går och att Björn Skifs hör till den kategori artister som man tycker bättre om ju äldre man blir, och medelåldern på konserten var väl inte 22 år, men jag är verkligen imponerad.

Det sjöngs många gamla godingar, men i helt nya arrangemang, mycket spännande sådana. "Härligt, härligt men farligt, farligt" med enbart nio akustiska gitarrer, "I mörkret med dig" med ny text och den framfördes helt a capella - nej förresten, visst takthållarkomp fick han via visp och en bunke. "Det blir alltid värre framåt natten" framstod helt plötsligt som en jättestark ballad, bättre än jag någonsin hört den.

Dessutom var det mer av en föreställning än en konsert, för både jätteduktiga dansare och akrobater fanns med. Riktigt sevärt, så om han passerar en arena nära dig rekommenderas detta verkligen.

Dock trodde jag en stund att jag inte skulle få se konserten för jag höll på att frysa ihjäl utanför arenan. M var nämligen tvungen att parkera i typ Norrköping (kändes det som) och under tiden fick jag vänta utanför arenan. Hutter och burr, säger jag bara.

Nu ska vi ut och göra Linköping. Jag har spanat in en retroaffär som verkar spännande. Bara titta, förstås... :-)

Dagens bild får bli på gårdagens lokal. Cloetta Center. Namnet på arenan - tja, vad ska man säga? Det är kanske bra att de inte döpte den till Coco Arena i alla fall. Vilket är ditt bästa konsertminne?

2 kommentarer:

  1. Finns många "bästa" konserter med Lundell. Jag har följt honom sen jag var 14 år. Plankat in och smitit ut hemifrån för att se honom, stått på samma scen och sjungit med honom... Springsteen, också magiskt. Den bästa var nog 80 eller var det 81 när han spelade här. Jag skolkade för att kunna köpa biljetter, stod i kö från 7 på morgonen till 14, och då hade jag ändå trängt mig rejält för att inte missa biljetter. De såldes på Svalan o Söderlund på sidan av Stockholms konserthus. Men Pink Floyds återförening och show The Wall i Berlin när muren fallit, är nog den mest unika konsert jag varit på.

    SvaraRadera
  2. Stått på samma scen som Lundell? Berätta mer! Jag har också sett honom ett antal gånger - dels på Skansen flera år i rad, nu senast här i Borås på unplugged-turnén för några år sedan.

    Och The Wall i Berlin - så fräckt!

    SvaraRadera