torsdag 25 november 2010

Gammalt blir som nytt

Har ni sett den senaste tidens reklam från Coop? Nu ska man få återbäring på det man handlar, vilket jag tycker är en alldeles lysande tanke, för det är klart att det är en bonus att få tillbaka lite av det man handlar. Nu finns det ju nästan inga "köppera"-butiker i Tranemo med omnejd, så jag lär inte ha så stor nytta av det, men idén är god.

Men inte är den ny, som jag minns det i alla fall, för Konsumentföreningen Värmland hade återbäring på sina kvitton för många, många år sedan.

En gång om året fick man sitta och räkna ihop kvittona, lägga dem i en påse - och efter någon månad fick man återbäringen. Jag minns inte riktigt, men jag tror att den var minst tre procent, vilket gav ett välkommet tillskott i kassan.

En gång när jag skulle räkna kvitton hade jag oväntad "hjälp" i form av min undulat Pillevitten. Jag satt vid köksbordet i Kristinehamnn med en kvittohög. Jag tog ett kvitto ur högen till vänster, slog in summan på räkneapparaten och lade kvittot i högen till höger. Då kom lille Pillevitten vandrande över bordet, tog ett kvitto i högra högen och bar tillbaka det till den vänstra högen igen. Det tog tid att räkna kvitton det året, kan jag säga.

Dagens bild får bli ett par fina gröna undulater - inte lika vackra som Pillevitten förstås, men ganska lika ändå. Vad gör du en torsdag som denna? 

1 kommentar:

  1. Har något otydligt minne av att ha gjort detsamma för väldigt länge sedan! Fast utan undulater. Undulater har jag förvisso haft, Filip och Filippa. De var två elaka varelser som bet och klöste och inhte kom i närheten när de väl kommit ur buren =(
    kaffe hos granne och nu äntligen ett bad!

    SvaraRadera