söndag 26 december 2010

Tänkte bara titta in...

Danielsson och Pekkanini. Minns ni dem? Det var en 1980-talsduo som hade hittar som "Som sommaren", "Ishockey och Fotboll" och en del andra som finns på Youtube. En av deras höjdarlåtar, som jag minns det i alla fall, var "Vi rullar in på jul, på jul, på juledan." Precis så känner jag mig just nu, efter en julhelg i frosseriets tecken.

Ja, jag vet. Det är jag själv som tar maten, äter den och blir mätt av den.

Men uj, vad svårt det är att låta bli mammas goda julskinka och svärmors ljuvliga ris à la malta. Och däremellan klämde vi in en kräftskiva med indiskt tema. Även det var mums, såklart.

På kräftskivan, som för övrigt är en juldagstradition sedan tolv år tillbaka, spelar vi ett julklappsspel. Alla har med sig två julklappar och så tävlar vi om dem meddelst två tärningar och tidtagarur. I år fick vi med oss tre saker hem - en minus alltså, men det var ganska bra utdelning ändå. Förra året gick vi därifrån tomhänta, men i år blev det en kortlek (som vi förvisso själva hade med oss), en mobilhållare och en påse chokladdoppade skumdelfiner. På tal om att äta för mycket alltså.

Nej, nu är det nya tag som gäller!

Efter helgerna ska jag ta itu med de där kilona som är som volanger runt magen. Men frågan är vilken diet jag ska ta - GI, LCHF, Xtravaganza, nutrilett, Allevo... Det finns ju så många. Har du något tips att ge mig?

Nu är det åter till bloggpausen. Ha det så gott, så hörs vi nångång. :-)

Dagens bild får bli en Youtubelåt med nämnda Danielsson och Pekkanini. Just jullåten finns inte, tyvärr, så det får bli en annan goding. Lite märkliga var de allt, men rätt sköna, eller hur?

10 kommentarer:

 1. Ett tips, vad det än blir, fortsätt motionera. :-) Själv är jag förtjust i GI, och skippa så mycket av kolhydrater som möjligt.

  SvaraRadera
 2. God fortsättning Petra!
  Själv tog jag nya tag med LCHF inför jul! Julmat är ju klockren Lchf!! Kroppen mår topp! Ok, har fuskat liiite med Noblesse och några Jenny Beans men känns bra ändå =)
  Julelåten har jag inget minne av med Som Sommaren snurrar nu om och om igen i mitt huvud. tack för den du! =)

  SvaraRadera
 3. Singelmamman: Helt rätt - så snart isen försvunnit från vägarna här i Månstad snackar vi många och långa promenader, om inte annat.

  Anna: Jag valde mellan "Ishockey och Fotboll" och just "Som Sommaren". Nu är det baske mig tid att plocka fram vinylspelaren! :-))

  SvaraRadera
 4. Jag har aldrig testat att banta så jag är nog inte rätt person att komma med tips. Men min åsikt är; gör av med mer än du äter. Strunt i alla "metoder", det är väl bättre att hitta en balans att leva med än en tillfällig, konstruerad lösning. Men som sagt, jag kanske inte ska yttra mig i ämnet!

  SvaraRadera
 5. Maj: Du har helt rätt, förstås. Den här hösten har varit väldigt "obalanserad" i form av många snabba, och allt för stressiga, hamburgare på järnvägsstationer runt om i landet. Det handlar nog lika mycket om jobbet som om maten.

  SvaraRadera
 6. Hej, här var det längesen jag va!! Om jag får råda så hänger det nog inte så mycket på VAD du äter utan HUR MYCKET du äter. Gå med i viktklubb, 3 månader kostar ca 300 spänn och där får du lära dig mängden. Sedan bör du ju motionera, det hjälper. Lycka till :) Vi ses och hörs efter nyår. Så Gott Nytt också.

  SvaraRadera
 7. LCHF rekommenderas helt klart. Inte bara för vikten utan för att den har den fantastiskt underbara bieffekten att man fiser typ bara en miljontedel mot förut. Äntligen har jag blivit kvinna på riktigt liksom...:)

  SvaraRadera
 8. Ja visst är julmaten god, tycker man ska unna sig det, här kalasar vi fortfarande på resterna. God fortsättning önskar jag dig och Janne.

  SvaraRadera
 9. Va kul att du är med och tävlar :D

  Allt bra med dig annars?

  SvaraRadera