tisdag 11 januari 2011

Har ni månne saknat mig?

Nu får det vara färdigpausat med bloggandet. Och vet ni? Jag har längtat efter både er och skrivandet!

Jag har inte bara vilat från bloggen utan jag har även vilat från jobbet, snön, kylan och halkan. Måndagen efter jul åkte nämligen J och jag med goda vännerna C och B på en efterlängtad semester till Mauritius, strax utanför Madagaskar på Afrikas östkust. Ön är inte större än Öland, verkligt vacker och varm. Jag har dessutom den aningen trista egenheten att jag får kliande små vattenblåsor överallt på kroppen där solen når fram, så det blev inte så mycket pressande i solgasset. Inte för att jag sörjer det så mycket - trots att fåfängan får sig en knäck av att J är mycket brunare än jag.

Men semesternjutning för mig är lika mycket att få sitta i skuggan och läsa en god bok, och en till, och en till. En av de bästa läsupplevelser jag haft på länge är Igelkottens elegans av Muriel Barbery. En ljuvlig bok på många sätt. Väldigt annorlunda, lite svårflirtad sådär, men jättefin. Den rekommenderas varmt!

Jag kommer alldeles säkert att berätta mer någon dag om strömavbrottet på Landvetter, flygresan som gick via Tyskland och Italien i stället för via Paris, J:s närkontakt med krokodilen Mika eller vår taxichaufför som under en dag passade på att redogöra för hinduismens samtliga gudar - i alla fall ganska många av dem. Men det tar jag en annan dag. Nu ska jag gå till sängs, för 14 timmars flygresa sitter fortfarande i både huvud och kropp.

Dagens bilder får bli ett par resebilder. Den första är utsikten från hotellrummet, den andra är resultatet efter 20 minuters solning första dagen - solskyddsfaktor 30 till trots.

Är det förresten någon som vet något om Attract promenadband? Bra? Dåligt? Det är mycket socker i romdrinkar ska ni veta...
9 kommentarer:

 1. Åååååh! Tur du inte sa vart du skulle innan du åkte för jag hade nog deppat ner mig totalt =) Jag har drömt om värme, romdrinkar och läsa böcker i skuggan. Ser fram emot att läsa mer om resan och se bilder! Välkommen hem, du har varit saknad!

  SvaraRadera
 2. Det där låter som ett skönt bloggavbrott och jag vill jättegärna höra mer om alla äventyren!

  SvaraRadera
 3. Välkommen hem, skall bli riktigt spännande att höra om era äventyr....

  SvaraRadera
 4. Till er alla: Det kommer mera! :-)

  SvaraRadera
 5. Härlig bränna vet hur den känns - glömde du aloe-veran?
  Ska testa om afrikas västra sida kan bränna om ett par veckor.
  Ser fram emot att läsa ikapp mig på din blogg när jag är tillbaka ;-)

  SvaraRadera
 6. Kinna fansen på din blogg-sida hälsar dig välkommen tillbaka. Ska bli kul att läsa om era upplevelser som du har rubricerat.

  SvaraRadera
 7. Eva-Karin: Ja, jag glömde aloe vera - det gör jag inte igen.

  Jan-Åke: Tack till Kinnafansen! :-)

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Ang. attract promenadband så tycker jag att det är värdelöst. Jag köpte ett, fick hem det i går, väldigt förhoppningsfull, men det åker tyvärr tillbaka redan i morgon igen.

  Det är för smalt och framför allt för kort så att man inte kan slappna av när man går. Åtminstone är min steglängd för lång för bandet. Trampar utanför både fram & bak och och då är jag inte jättelång... Ska investera i ett riktigt, men dyrare löpband i stället så jag kan träna ordentligt utan att behöva balansera.

  Attract känns som ett band för äldre människor med små ambitioner. Men så vet jag också att det finns de som blivit nöjda med det. Men det är min åsikt. Lycka till! :)

  SvaraRadera
 9. Emilia: Tack för goda råd! Jag anade att det kanske inte var riktigt rejält, och nu fick jag vatten på kvarnen, så att säga. Det får bli ett lite mer stadigare löpband i stället om det blir något av planerna.

  SvaraRadera