onsdag 19 januari 2011

Bibliotekstjuven

Jag följer sällan serier på tv, det blir liksom inte tid till det. Men nu är jag fast i en miniserie på SVT1 - Bibliotekstjuven. Har ni sett den? Det handlar om en kille som jobbar på Kungliga Biblioteket och som stjäl böcker. Väldigt dyra böcker. Det är en av Skarsgårdspojkarna som spelar självaste tjuven.

Historien är byggd på en verklig händelse och efter lite letande på detta under bara Internet hittade jag en artikel om detta - läs här.

I övrigt tillbringas kvällen med datorn i knäet. Jag sitter nämligen och gör i ordning handlingar till Månstads IF:s årsmöte om några veckor, och eftersom jag är sekreterare faller det på min lott. Ingen tung börda dock, utan det är bara lite mysigt kvällspyssel.

J sitter bredvid och båda katterna är här också. Stora kissen Alfred kliar sig lite oroligt i vänstra örat ibland och "ryster" med huvudet. Undrar om han har fått öronskabb? Är det någon här som vet om innekatter kan få det? Vi har ju en utekatt också, Charlie, men hon visar inga som helst sådana symtom. Jag får nog kolla med någon veterinär - om jag inte har någon sådan som läsare förstås! :-)

Dagens bilder får bli katterna - först vackre Alfred, som dock ser lite trött och barsk ut på den här bilden, men så är han ju 14 år också, sedan lika vackra Charlie, när hon ligger och vilar.Visst är de fina?


5 kommentarer:

 1. Jag följer den också och tycker den är bra. Det finns en radiodokumentär om händelsen också, jag lyssnade på den för länge sen och den är även den jättebra. Den finns nog kvar på P1 Dokumentär om du får lust att lyssna på den någon dag.

  Jag kommer faktiskt ihåg när det hände, när det brann. Av någon anledning.

  SvaraRadera
 2. Tack för radiotipset! Många dokumentärer gör sig väldigt bra i radio, när man får skapa bilderna själv.

  SvaraRadera
 3. Det kan mycket väl vara öronskabb då det är vanligt hos katter. Vid öronskabb brukar de ha en svart grynig massa i örongången. För att konstatera öronskabb samt få behandling krävs dock ett besök till veterinären (finns ej receptfri behandling). Men det skulle också kunna vara öroninflammation, då brukar de klia och skaka på huvudet som sjutton. Vid öroninflammation är örongångarna oftast rosa/röda och svullna.

  Good Luck Chuck! :-)

  SvaraRadera
 4. Har oxå kollat på Bibliotekstjuven, men jag hade en sån olustkänsla hela tiden jag kollade. Blev riktigt illa berörd över hur han ljög för sin fru och ställde till det för inte bara sig själv, utan alla runtomkring. För några sketna kronor och en känsla av att han inte dög...

  SvaraRadera
 5. Kicki: Tackar, veterinärkontakt är tagen.

  Jeny: Håller med dig helt. Det är inte klokt vad pengar kan korrumpera människor. Men det är en bra serie, onekligen.

  SvaraRadera