måndag 24 januari 2011

Guldstund i soffan

I kväll har jag en guldstund i tv-soffan. Det är nämligen dags för Guldbaggegala! Det är en av de få tv-galor under året som jag verkligen gillar, för jag älskar film. I år är Petra Mede programledare och vi får se hur hon fixar det - snyggt förnamn har hon ju i alla fall, vilket borgar för kvalitet, eller hur?

Jag funderade på vilken svenska film jag tyckte var bäst under förra året, men jag såg nog inte alls så många som jag borde, inser jag. En hel del har jag verkligen kvar - Hämnden, Cornelis och Svinalängorna för att nämna några. Några av dem jag har sett är Himlen är oskyldigt blå, som jag verkligen gillade, och Snabba Cash (den kom väl förra året?).

Dagens bild får bli Peter Dalle från Himlen är oskyldigt blå, en roll som han gjorde med den äran. Vilken favorit har du bland de svenska filmerna från ifjol?


3 kommentarer:

  1. Jag är apkass på film. Men märkligt nog har jag sett hela två svenska filmer förra året, Hämnden och Cornelis. De var bra båda två. Kanske ska slå till och se Svinalängorna också. Fast först ska jag se Harry Potter.

    SvaraRadera
  2. Vet inte om jag såg någon svensk film förra året. Är helt urkass på filmer jag med.

    SvaraRadera
  3. I går insåg jag att jag har en del svenskt osett, bl.a. I rymden finns inga känslor och Sebbe. Båda de verkar bra. Men mitt filmtittande går i perioder; just nu gillar jag film för det går så bra att sitta och virka till. :)

    SvaraRadera