måndag 31 januari 2011

Kan det bli några pengar tro?

I dag har J och jag varit på möte hos det fria föreningslivet. Jag har sagt det förut och jag säger det igen - hej, vad kraft det finns hos många människor! Skälet till att jag var med är att jag med viss framgång (sade hon aningen generat och ödmjukt) har hjälpt Månstads IF att söka pengar från olika stiftelser och fonder, och ryktet har tydligen spritt sig. Nu vill dessa nya föreningar att jag ska hjälpa dem att söka pengar och jag ska göra ett försök.

Det finns ju mängder av föreningar och lika många stiftelser och fonder. De handlar bara om att föra ihop dem på ett smart sätt!

Det är kul att kolla bland gamla fonder. I Kristinehamn finns t.ex. en fond för sjömansänkor, för det är faktiskt en gammal redarstad, trots att det ligger vid insjö. Det finns också mängder av fonder för "barns och ungas bildning och fostran" och min favoritfond är den fond jag hittade för "kvinnor som sett bättre dagar".

(Nej, jag sökte inget ur den, om du nu trodde det.)

Dagens bild får bli en bild som symboliserar en del av mitt liv, om man vill vara lite djup. Men vill man vara lite grundare i betraktelsesättet är det bara ett resultat av att jag lekte med kameran. :-)

Nu sitter jag och tittar på Gynekologen i Askim - en serie som jag missade helt när den gick förra gången, men många säger att den var jättebra. Nu ska jag bilda mig en egen uppfattning. Har du sett den tidigare? Vad tycker du?

4 kommentarer:

 1. "Kvinnor som sett bättre dagar", det var den bästa fond jag nånsin hört talas om!

  SvaraRadera
 2. DEN fonden borde jag söka!! =)
  Ja du vad skulle, speciellt landsbygden, gör utan föreningslivet!?!
  Underbar bild! Var Gynekologen bra?

  SvaraRadera
 3. Jag känner en fattig ensamstående fembarnsmamma i Kristianstad, kan du inte låtsas att hon är en förening och hitta något till henne också?

  SvaraRadera
 4. Maria: Ja det är ett verkligen ett höjdarnamn

  Anna: Föreningslivet rules! Ja, gynekologen i Askim bådade gott.

  Maj: Ett tips för alla, oavsett om det är ensamstående fembarnsmammor eller inte, är att söka på orden "länsstyrelsen" och "stiftelser". Då får man upp en gigantisk databas med mängder av stiftelser och fonder för ALLA syften.

  När jag var fattig studen sökte jag pengar till nya glasögon ur en fond och det gick alldeles utmärkt!

  SvaraRadera