lördag 15 januari 2011

Uppskjutandets strategi

Vet ni vad som kan få en flicka att blogga? Jo, att hon egentligen borde göra något annat. Nu vet jag att jag inte är en flicka längre - jag fyller ju faktiskt 50 stolta år i år - men kan det stå "tjej på 62 höstar" i en kontaktannons kan väl jag kalla mig tjej på min egen blogg, eller hur?

Egentligen borde jag jobba lite, och jag har faktiskt gjort det en stund, men huvudet känns fortfarande som en sprickfärdig ballong och näsan den bara rinner. Då blir det ju roligare att sitta och surfa runt på bloggar, spela lite spel och blogga.

Jag lovade att berätta om J:s närkontakt med krokodiler på Mauritius. I ärlighetens namn var närkontakten bara med en krokodil - lilla Mika, sex månader, men ändå.

Vi var ute på en dagstur med inhyrd bil och egen engelskspråkig chaufför, förresten ett väldigt bra sätt att få se och lära sig mer på ett nytt resmål. Resan tog oss bland annat till en krokodilpark med 2 500 krokodiler och massor med jättesköldpaddor som man fick gå runt bland på stora härliga ytor - sköldpaddorna alltså, inte krokodilerna.

I parken kunde dessutom små barn och stora gubbar låta sig turistfotograferas (kommer inte på något bättre ord) med en liten krokodil. J och B var förmodligen inte alls målgrupp för aktiviteten, men är man på resa långt bort och får chansen att klämma lite på en krokodil - varför inte? Stackars Mika hade dock en gummisnodd kring käftarna, vilket jag tycker känns sådär, men troligen var de små krokodiltänderna sylvassa.

Vi åt dessutom krokodilkött i parken. Smaken? Lite blandning mellan seg fisk och kyckling på något sätt. Men nu har vi gjort det.

Dessutom var vi inne i lilla shoppen (vad är en utflykt utan shopping?) men jag avstod från krokodilskinnsväskan som reades ut för 537 euro. Visserligen gillar jag limegrönt men jag skulle inte vilja bära på en sådan, även om jag tror att skinnet till just dessa väskor kom från samma krokodiler som vi åt. Ingen tjuvjakt alltså.

Dagens bilder får bli Mika, en lite större krokodil, en sköldpadda och den lilla fina väskan. Vad tycker ni, skulle jag ha slagit till på den?

6 kommentarer:

 1. Häftig sköldpadda! Och nej, onödigt med en väska till, du har väl en förut?

  SvaraRadera
 2. Ja... Många väskor blir det...:-)

  SvaraRadera
 3. Haha, pappa lät sig fotograferas med en stor krokodil när han och mamma var i Thailand för några år en, han satt på den och höll i överkäken.. Den krokodilen lär ju varit kraftigt nerknarkad... Modigt av pappa...NOT

  SvaraRadera
 4. Åh vilken snygg väska, lite liten bara =)
  Allt konstigt smakar kyckling! Så även grodlår och orm.
  Vi klappade en liknande liten krokodil på Tropikariet i Helsingborg. Ok, inte lika exotiskt som Mauritius men ändå häftigt.

  Vad spelar du för spel när du vill slå ihjäl lite tid (annat uttryck för att slippa göra tråkiga saker).

  SvaraRadera
 5. Jenny: Det är ungefär som den halvdrogande ormen på Skansen - Snoddas tror jag att den heter.

  Anna: Jag är inne på King.com och spelar lite Cat Corner, alternativ Bejewelled. Eller så drar jag lite Angry Birds på telefonen - vansinnigt beroendeframkallande!

  När jag hade Mac en gång i tiden var jag helgalen i ett spel som heter Maelstroem där man drar runt i rymden och skjuter rymdskepp. Guitar Hero är också en klar favorit.

  Jag gillar spel där man inte behöver tänka så mycket. Jag skyller det på att jag tänker så mycket i jobbet. :-P

  SvaraRadera
 6. Samma här! Bejewelled är klar favorit! Mahjongg en annan fast där krävs lite mer tankeförmåga... Har ett bejewelled på min android som går varmt!

  SvaraRadera