torsdag 13 januari 2011

Och hon nös, och hon frös...

I dag blir det inget större mästerverk till blogginlägg - jag har nämligen tokont i halsen, nyser och fryser och känner mig allmänt snorig. Det måste vara kylan som gör det, eller vad tror ni? Men jag har i alla fall vårpimpat bloggen en aning - vad tycker ni?Det lyser igenom några "prickar" men det får ni ta. :-)

Samtidigt som jag grejar med datorn tittar jag på Maria Larssons eviga ögonblick på tv - en riktigt bra film, får jag lov att säga. Den fick visst fem guldbaggar eller något. Det där med utmärkelser kan man tycka vad man vill om, för att inte tala om alla dessa galor i tid och otid, men just Guldbaggegalan är en av mina favoriter.

Det görs en hel del bra film i Sverige, onekligen. I helgen ska jag och J se på Änglagård 3. Jag vet inte om den är bra, men den är filmad här i trakten, så det ska bli roligt att se den.

Nej, nu är det sängdags snart. Jag hade hoppats att mästerverket "Snoriga Sture" med Robban Broberg skulle finnas på youtube, men icke. En dagens bild ska jag väl i alla fall kunna åstadkomma - dock inte från Mauritius. Även ni får pausa från det. I stället från ni en bild från kvällens tv-film. Mikael Persbrandt är en bra skådis. Också. :-)

6 kommentarer:

 1. Guldbaggegalan gillas och Oscar likaså, trist att den senare alltid går natt mellan söndag och måndag =( Persbrant...har liiite svårtan plockade många poäng i en intervju som Ola Lindholm gjorde för många år sedan, klockrent! Ola gillas i mass!

  Krya på dig nu! Inte att undra på, din stackars kropp måste ha chockats totalt av dessa enorma temperatursvängningar! kram

  SvaraRadera
 2. Stackars dig, tur det inte kom på resan ;) Såg också filmen riktigt bra En bra beskrivning av livet i början på seklet. Arma kvinna (Maria alltså, ja lite du också just nu)
  Eva-Karin

  SvaraRadera
 3. Maria Larssons evig ögonblick såg jag på bio när det begav sig. Tror att det var den första film jag gick och såg alldeles själv. Jag gillade den. Jag tyckte om långsamheten.

  SvaraRadera
 4. Tack för krya på dig-hälsningar. Näsan ringer värre än någonsin idag, så i mogon blir det nog bättre!

  SvaraRadera
 5. Hörru Petra... Kyla gör inte att man blir sjuk... Tvärtom så är det bra nyttigt att vara ute och inte gå inne och sprida smitta på dörrhandtag, kundvagnar och och spolknoppen på toa... Så smittan har du nog fått från alla dina tågresor och annat du gör. Håll dig ute, hemma i trädgården i fortsättningen så ska du nog hålla dig frisk:)
  Filmen om Maria Larsson är helt fantastisk, men kunde inte låta bli att jämföra med mig själv. På vilket sätt är det egentligen bra att leva tillsammans till varje pris? Vem sjutton tjänade på det?

  SvaraRadera
 6. Stanna hemma i trädgården? Hmm... Låter trevligt. :-)

  Vi har ändå kommit en bit på vägen när kvinnor faktiskt har möjlighet att välja liv och oberoende mer än tidigare. Även om vi har en bit kvar till jämställdhet, det ska gudarna veta.

  SvaraRadera