torsdag 24 februari 2011

Nattens drottning!

Det är väl Nattens drottning den heter, den där arian i Trollflöjten? Sådant borde jag ju veta, jag som inom kort sitter i Göteborgsoperans styrelse - och ni ska veta att jag är stolt som en tupp!

I dag fick jag mitt första tjocka kuvert med diverse papper från operan. Första styrelsemötet är den 29 april och jag kommer att vara jättepirrig, för jag vet ju inget om opera, mer än Nattens drottning då.

Men samtidigt tycker jag att det är precis så det ska vara.

Min roll i styrelsen, som jag ser det, är att se verksamheten ur medborgarens ögon och en del medborgare (ganska många troligen) är som jag, dvs. vet inte så mycket om opera. En styrelse som denna är ju inte heller med och petar i det operaaktiga, så att säga, utan det handlar om att styra ett bolag. Jag har suttit i små bolagsstyrelser tidigare, inte minst Petras Ordförråds styrelse, men det går ju inte att jämföra på samma dag.

Kul, intressant och spännande ska det bli i vilket fall som helst!

Dagens bild från bli en bild på Göteborgsoperan, detta läckra hus. På Göteborgsoperans hemsida kan du förresten skicka en sångfågel till någon du tycker om! Vad tycker du om opera - vackert eller mest ett sätt att lufta lungorna?

9 kommentarer:

 1. Wow! Gratulerar till uppdraget! Det här måste du berätta mer om vid fika!

  SvaraRadera
 2. Tack! Det känns jättekul!

  SvaraRadera
 3. Nja för opera men däremot operetter som Spelman på taket som jag sett i både Stockholm, Sofia och Poznan.Förresten Göteborgsoperan var jag med och invigde, ja mer strosade (läs minglade)runt i huset.

  SvaraRadera
 4. Stort GRATTIS!

  Onkel P

  SvaraRadera
 5. Grattis, min erfarenhet av opera ligger långt tillbaka i tiden,före göteborgsoperans tid, när våra barn var små. Då arr. herrljunga kommun resor till "lättare" föreställningar i bl.a göteborg.
  Göteborgsoperan har jag däremot besökt senare. Dylika boningar är öppna även dagtid och bra att utnyttja toaletterna på./eivor

  SvaraRadera
 6. Jan-Åke: Mingel är mysigt, om snittarna är bra. :)

  Onkel: Tack!

  Eivor: Offentliga toaletter är en välgärning allt som oftast.

  SvaraRadera
 7. Wow, nu blev jag imponerad! Och himlans intressant uppdrag.

  SvaraRadera
 8. Maj: Ja, jag tror att det blir jätteintressant!

  SvaraRadera
 9. Opera är vackert, vackert så länge det finns en melodi och inte bara är en massa gap!
  (Lyckades säkert åstadkomma nåt slags helgerån med den kommentaren)

  SvaraRadera