onsdag 16 februari 2011

Två storstadsiakttagelser

I dag har jag förflyttat mig fram och tillbaka i storstan, halkandes runt på trottoarisen. Jag förstår inte hur gamla människor, personer med funktionsnedsättningar eller för den delen småbarnsmammor med barnvagn tar sig fram.

Men det är inte någon av mina två iakttagelser. Nej, de  handlar om mössor och människor.

I ett par dagars tid har jag sett mängder av inslag i tv och tidningar om de där stickade mössorna med pälstofs. Tofsen lär ofta komma från blåräv och mössorna har blivit en veritabel succé här i storstaden, inte minst för att prinsessan Madeleine lär ha en. Men hur mycket jag än spanade i dag såg jag bara en enda sådan där stickad mössa. Däremot såg jag mängder av barhuvade unga tjejer, trots att det var både kallt och blåsigt. Måntro om de har stoppat mössan i lådan? Hoppas den stannar där, men risken finns väl att de åker på igen när mediestormen blåst över.

Min andra iakttagelse gäller mängden människor.

Det är inte klokt vad folk det springer runt här överallt, vilket jag konstaterar med skräckblandad förtjusning. Jag stod vid Slussens t-banestation en stund och väntande på väninnan A, och när jag ändå stod där och hängde passade jag på att räkna folk som passerade spärrarna. (Ja, lite galet, men ändå.) Det tog tre minuter att räkna ihop lika många människor som det bor i Månstad. På tre minuter passerade det nämligen 188 personer ut - som jag hann med att räkna i alla fall. Det blir 376 personer om man förutsätter att det passerar lika många människor in som ut.

Värdelöst vetande måhända, men när man ändå står där och väntar kan man ju roa sig med sådant. Dagens bild får bli en vybild från Stockholmskvällen, tagen strax innan vi smet in på Blå Dörren för god mat. Vad har du roat dig med i dag?

5 kommentarer:

 1. Frusit på en bandymatch med en bloggkompis, haft jättetrevligt! Ja innan dess var jag tvungen att jobba. Det var helt ok det med. :-)

  SvaraRadera
 2. Bilden liknar Tranemo lite grann tycker jag. Som när man ser kyrkan från andra sidan sjön:)

  SvaraRadera
 3. Singelmamman: I dag (torsdag) har jag också jobbat. Hos dig. :-)

  Jenny: Det är mycket som är likt mellan Stockholm och Tranemo, man är t.ex. lika trött på kvällarna.

  SvaraRadera
 4. It takes one to know one...;-)

  SvaraRadera