tisdag 15 februari 2011

Stockholm stad i världen

Ni minns väl Pugh Rogefeldts dänga "Stockholm, Stockholm, stad i världen. Stockholm, Stockholm, världens stad"? Och nu är jag här igen - i fyra hela dagar. Det ska dokumenteras, hållas kurs och skrivas anteckningar - och så har jag ett helt gäng torsdagstimmar kvar för shopping. Något kul ska väl en flicka ha när hon bor på hotell alldeles själv?

Men jag måste klaga på snösvängen här i storstan. Trottoarer och vägar är "knöggliga" (hittar inget bättre ord) så man får verkligen hålla tungan rätt i munnen när man halkar runt. I Månstad är det visserligen is på vägarna men den är i alla fall slät.

Hotellrummet där jag ska tillbringa tre nätter är ett litet, litet rum med fönster ut mot en inglasat innergård. Rätt läckert faktiskt. Jag bor väldigt högt upp för lamporna på bilden nedan hänger väldigt långt ner från mitt fönster sett men väldigt högt upp från golvet sett.

För övrigt verkar dvärgbandmasken ha kommit till Sverige. Det gillar jag inte. Däremot är jag glad för att SJ skötte sig och att tåget kom i tid. Är du glad över något i dag?

4 kommentarer:

 1. Jag är i grunden glad. För det mesta, över mycket. Mest över mina tonåringar. Idag är jag mindre glad, till och med lite sur. På omständigheter. Välkommen hit, fint hotell.

  PS. Snart kanske vår och dags för vårt vin. Det kommer att glädja mig. :-)

  SvaraRadera
 2. Jag är glad varje dag för att jag lyckats kämpa mig igenom en massa otyg och komma ut på andra sidan med förståndet i behåll:)

  SvaraRadera
 3. Ja, den där tvättbrädan som uppstår på vägarna när de inte plogar undan utan det pressas små isvågor av bildäcken, den är inte nådig!

  Väldigt läckert hotell! Undrar om jag inte såg en recension av det i tidningen härförleden?

  Och vad är jag glad över idag? Att jag det var så ljust när jag kom hem att jag inte tände hallampan!

  SvaraRadera
 4. Singelmamman: Jag längtar också efter vår, vin och vårt vin. :)

  Jenny: Tänk den som hade förståndet i behåll ändå...

  Maj: Tvättbrädan är rent vedervärdig! och det säger jag som sanningsvittne efter en dag på stan.

  SvaraRadera