måndag 14 februari 2011

Hjärtans gärna!

I dag är det Alla hjärtans dag. Jahaja. Jag har precis som alla andra tänkt att det är ett amerikanskt påhitt likande Halloween, men Aftonbladet visste bättre - läs här. Men amerikanskt eller inte, så gillar jag den här dagen ändå. Det är nämligen vår förlovningsdag!

Visst faller charmen med förlovningsdagar i den stund man får bröllopsdagar, men jag är av den bestämda uppfattning att man ska fira allt som firas kan - inte nödvändigtvis med dyra presenter och sådant utan mer med en känsla att det är roligt att fira.

Vi förlovade oss 2000 på Fuertuventura, vindarnas ö.

Ön var väl sådär, det blåste mest, men runt femsnåret på morgonen den 14 februari plockade vi fram ringarna ur safety-boxen och slog till. Varför så tidigt? Jo, J hade precis slutat att mjölka kor på morgnarna men han vaknade lika tidigt ändå och tro det eller ej, även jag var vaken - vilket är mer konstigt. (Här nickar alla som känner mig otroligt igenkännande, tror jag.)

Dgaens foto får bli en bild på rosenblad. Detta vackra rosenhjärta kommer från bröllopet mellan systerdotter J och hennes K. Det låg på sängen i bröllopssviten - är inte det romantikfaktor så säg?

Vad tycker du om Alla hjärtans dag? Flipp eller flopp?

5 kommentarer:

 1. Mest flop. Även om jag och tonåringarna tar lite extra tid med varandra. Fast det var igår eftersom de är hos sin pappa i två veckor nu. Har bara svårt för kommersen. Och jag har nog aldrig sett så många människor i den överfulla t-banan med blombuketter. Det är tragiskt. På något sätt. Men en förlovningsdag är trevligt!

  SvaraRadera
 2. Både flipp & flopp =) Tycker det är lite hysteriskt med allty skyltande och att de på vissa skolor har rosutdelning (de som får flest koras till mest poppis). I övrigt, är det en vacker dag med mys och choklad vilket aldrig är fel =)
  Er Valentin låter helt klart som jätteflipp!!

  SvaraRadera
 3. Singelmamman: Man ska aldrig ge bort blommor bara med hjärnan, hjärtat måste vara med!

  Anna: Det där med rosutdelning på skolorna är SÅ fel, tycker jag.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker det är för kommersiellt och därmed har glansen redan falnat. Sen är alla "tvåsamhets"-händelser alltid lite vasst i hjärtat när man är ensam.

  SvaraRadera
 5. Maj: Jag förstår hur du menar. Jag har lite samma känsla själv när det gäller mors dag, eftersom jag av olika skäl inte blev mamma själv. Men samtidigt gillar jag lite att en dag får nåt slags mysfokus - tvåsamt eller ej - även om fler dagar borde vara sådana.

  SvaraRadera