söndag 13 februari 2011

En helg i bilder

Så var det söndag kväll igen, det går lika fort mellan söndagarna som mellan fredagarna har jag märkt. Tur det, i och för sig.

I dag har vi varit ute och promenerat i det vackra vintervädret. Eller säger man så när man bor på landet, förresten? Vi har nog varit ute och gått, om jag tänker efter. Promenerar gör man väl i städer, på asfalterade trottoarer och så - eller tänker jag fel? Solen sken i alla fall och ta mig sjuttsingen om det inte droppade lite från taken. Öfsadröpp kallas det här - att dröpp betyder droppe inser jag, öfsa vet jag däremot inte vad det är. Skönt är det att både höra och se i alla fall.

Och på tal om att se, här får ni några bilder från dagens promenad (se där kom det där ordet igen!). Jag håller på att lära mig kameran, så det blir mer experimentlusta än vackra bilder. Dessutom får ni en bonusbild på dagens middag - gorgonzolafylld lax. Till det serverades blomkålsmos och en vitvinssås. Allt var LCHF så det förslår och gott var det också.

Har du haft en bra helg?

Snart växer det nytt här, men än så länge är det blue sunday.
Vad det är som blänker på vägen? Is - sådant som vi åker bil på här.

I Månstad växer träden direkt i vattnet.
  
En sammanfattning av promenaden - sol, Hofsnäs herrgård och kameran.

Och så den gorgonzolafyllda laxen...

6 kommentarer:

 1. Underbart vackra bilder! Och promenera kan man göra lite varstans, i skogen, på trottoaren, på landsvägen...snart sagt vart som helst. Spatsera däremot....var gör man det?

  SvaraRadera
 2. Jag tror att jag också ska ge mig själv en kamera, jag gillar att fotografera. Laxen ser smarrig ut. Jag har varken promenerat eller gått idag, fixat inne istället.

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder!

  För mig är nog skillnaden mellan att gå och att promenera hårfin. Promenera låter lite långsammare än att gå. Gå låter lite mer målinriktat och hastigt.

  SvaraRadera
 4. Ôfsadrôp eller oxadrôp är det som droppar från den del av taket som går utanför väggen m.a.o. takfoten. Så har jag fått lära mig av min morfar en gång, long time ago.

  SvaraRadera
 5. Anna: Spatserar gör man med käpp - så känns det ordet.

  Singelmamman: Laxen var smarrig, och ja - det är verkligen jättekul att fotografera. Tiden liksom bara försvinner.

  Maj: Tack! Ja, visst låter promenera mer "fingå". Så känns det för mig också.

  Jan-Åke: "Oxavarianten" hade jag inte hört tidigare. Men fråga är om takfoten är själva öfsen, så att säga. Hmm... Dialekten här nere är inte alltid helt lätt.

  SvaraRadera
 6. test från mig själv

  SvaraRadera