lördag 12 februari 2011

Jo, det händer att jag missar melodifestivalen...

Jag är ju, som ni kanske har förstått, en ganska rejäl melodifestivalfan. Inte för de genomtänkta texternas skull eller för de otroliga musikarrangemangens skull. Nej, det handlar om fenomenet. Men i kväll har jag svikit festivalen för en kvinna som verkligen har genomtänkta texter. Jag har varit och lyssnat på och njutit av Caroline af Ugglas. Åh, vad jag gillar henne!

Jag gillar hennes texter, hämtade ur livet självt. Hennes röst - tja, den brister ju ibland, men oj vilken känsla! Hon sjöng egna låter men också en del Joplin på svenska. Har ni möjlighet att se henne så gör det, det är verkligen en liveartist som slår mycket.

Hon var ju med i melodifestivalen för två år sedan. Jag var i Scandinavium då och efter alla schlagerdängor var det urhäftigt när pianoklinket på "Snälla, snälla" stillsamt drog igång. Det blev alldeles knäpptyst på arenan. Mäktigt!

Här får du ett klipp av just  Snälla snälla. Titta, lyssna och njut. Och eftersom jag missade det - var det något att se på melodifestivalen i kväll?

4 kommentarer:

 1. Såg henne live då efter Snälla, Snälla på torget i Borås. Det ösregnade och var kall men tänk, det gjorde inget alls! Helt underbart!!

  SvaraRadera
 2. Ja, jag förstod att du roade dig på annat håll, för jag saknade dig i går kväll! Det enda du missade om du frågar mig, var The Moniker (Daniel Karlsson) med "Oh, my god!". Den var - bra! Gick till andra chansen.

  SvaraRadera
 3. Jag älskar Caroline! Och hennes röst. Har också sett henne live, och det är fantastiskt. Såg inte melodifestivalen, men av alla kommentarer i bloggvärlden och på FB så är alla missnöjda. Fast tydligen var det helt rätt att Brolle gick vidare. Jag trodde länge att Brolle var en påhittad figur, och jag är väl inte övertygad ännu att så inte är fallet.

  SvaraRadera
 4. Anna: Jag var också i Borås den kvällen. Riktigt bra var det!

  Maria: Jag hörde The Moniker på radion coh märkte direkt att jag trallade med! Nästa lördag är jag på plats igen...

  Singelmamman: Ja, hon är kanon live. Brolle finns, han lär vara bror till Robert Lind i Kramfors, som också finns - säger en del i alla fall.

  SvaraRadera