onsdag 23 mars 2011

Klämkäckt?

I dag har jag varit i kläm, eller i alla fall delar av mig. Mammografibussen har nämligen kommit till stan, vilket den gör då och då. Lysande idé egentligen, att det kommer en buss till lilla Tranemo i stället för att vi Tranemokvinns ska irra runt på Borås Lasarett i tid och otid. I Västra Götaland kallas vi till mammografi var 21:e månad (detta märkliga intervall) från 40 års ålder, så jag har varit där några gånger nu.

Det gör väl inte direkt ont men det kläms och man blir lite av en halvakrobat när man ska försöka få in kroppsdelarna i apparaten. Låt mig uttrycka som så att ni karlar ska vara glada att ni slipper motsvarande klämmande på någon av era utestående delar. *rodnar lite*

Men jag är ytterligt tacksam för att jag får möjligheten till mammografi. Jag har flera väninnor som råkat ut för bröstcancer och det är inget jag önskar min värsta ovän. Så denna dag får avslutas med en uppmaning till alla kvinnor: Känn igenom era bröst noga och regelbundet. Vill du få mer information - läs här.

Dagens bild får väl bli den klämmiga maskinen, så att ni kvinnliga ungdomar vet vad som väntar och ni män vet vad ni slipper. Dessutom hittade jag en ganska talande teckning. Lite så känner jag mig i dag.
3 kommentarer:

  1. Kortet är inte taget här i Tranemos mammografivagn eller? Ser ut att ha lite vassare kanter...

    SvaraRadera
  2. Jenny: Nej, det här är en lånebild, men jag tycker nog att båda verkar lika obekväma - men nyttiga.

    SvaraRadera
  3. Då kan jag vänta mig kallelse snart då! Känns tryggt och viktigt men har hört om bättre maskiner som inte kläms, sådana borde införskaffas! Kul bild!! =)

    SvaraRadera