måndag 7 mars 2011

Kultur på hög nivå

I går när jag letade efter Dentist song råkade jag hitta en sida från SVT med de 15 bästa musikalscenerna genom tiderna. Visst - urvalet är gjort av någon annan än mig, men jag är benägen att hålla med urväljaren - åtminstone i mångt och mycket.

Dock saknar jag en av mina favoriter - Fantomen på Operan, Tommy, Jesus Christ Superstar och Moulin Rouge. För att bara några.

I övrigt har jag noterat att jag nu närmar mig 20 000 unika besökare på bloggen, så det är dags för en tävling igen snart. Jag tycker att det var så kul sist! Just nu funderar jag för fullt på tävlingsuppgiften dock, men jag ska väl klura ut något bra och ha några bra priser dessutom. Kanske en heldag i Ullared med mig vore ett bra förstapris? Det är bara fem mil härifrån.

Jag skojade nog bara mest där, men jag blev inspirerad av Ullaredsprogrammet som jag halvtittar på  just nu. Det är egentligen helt otroligt vilken bra reklam varuhuset får genom den serien. Jag gick in på deras hemsida och hittade några försäljningssiffror. Varje år säljer man inte mindre än 12 miljoner par sockar, 325 396 påsar Ahlgrens bilar och 100 miljoner bullformar, och varje dag säljer man 219 131 fryspåsar och 25 000 gula plastkassar.

Helt sanslösa siffror egentligen.

Nedan bjuder jag på ett youtube-klipp från Fantomen på Operan. Här spelas Fantomen av Michael Crawford och Christine Daae av Sarah Brightman och det är så vackert! Jag har faktiskt sett Fantomen två gånger - en gång i London och en gång i Sverige. Jag skulle kunna tänka mig att se den igen.

Vilken är din favoritmusikal?

3 kommentarer:

 1. Om man kan vinna att SLIPPA Ullared så vinner jag gärna!

  SvaraRadera
 2. Men jag vinner GÄRNA en heldag med dig i Ullared! För det skulle innebära att jag också får tillbringa en kväll hemma hos dig, måste ju ha någonstans att bo, och ett glas på verandan. Eller hur? Favoritmusikal? Ingen. Tillhör gruppen; don´t like musikaler...

  SvaraRadera
 3. Maj: Du vet inte vad du missar. Eller så vet du det? :)

  Singelmamman: Vi kör det som ett bonuspris bara för dig framåt sommaren, med logi i sommarstugan, och vet du - vi skippar tävlingsmomentet också. Kom som du är alltså!

  SvaraRadera