söndag 6 mars 2011

Vad månne bliva...

När vi var på Mauritius i nyårstid plockade jag med mig några frön från backen - ursprung och art totalt okända. Troligen får man inte alls göra så, men det har liksom blivit en vana. En del köper med sig sprit, andra dockor, jag samlar frön. Förr brukade jag ta med mig blomskott också men de är dels svårare att hålla vid liv, dels svårare att smyga med sig. Dessutom har jag fått för mig att man då kanske tar med sig otäcka småkryp över gränsen och jag vill ju inte vara "Kvinnan som förde in den dödliga X-baggen i Sverige!"

Många långväga frön tar sig aldrig, men ibland så händer det saker i krukorna, som nu. Det har alltså börjat spira, vilket är jättekul!

Vi får väl se vad det blir, och om det över huvud taget överlever. Jag hoppas att det är en vacker växt med ljuvliga blommor eller något, men det kan ju vara ett mauritianskt ogräs, totalt omöjligt att utrota. Eller som i Little Shop of Horrors, där det finns med en otäckt stor köttätande växt - Audrey II - som visar sig leva av människoblod.

I dag bjuder jag både på ett klipp från Little Shop of Horrors - Steve Martins Dentist Song - och ett par bilder på mina små "växtbebisar". Är det något av er som känner igen vad det kan vara?
4 kommentarer:

 1. Spännande! Växten ser fin ut men jag har inte den blekaste aning om vad det kan vara! Kul hobby iaf! =)

  SvaraRadera
 2. Skojig film. Jag har skickat den till min tandläkare.
  Onkel P

  SvaraRadera
 3. Anna: Den växer så den knakar. Oroväckande...

  Onkel P: Vågar du det? Den kanske inspirerar!

  SvaraRadera
 4. Mycket oroväckande när man sett Little Shop of Horrors ett antal gånger. Ring om du behöver räddas! =)

  SvaraRadera