onsdag 30 mars 2011

Pappaskämtets vara eller inte vara

Det finns något som kallas pappaskämt - har du hört talas om det? Det är alltså ett skämt som är sådär lite lagom kul, lite av en ordvits. J är fena på sådant, M:s pojkvän lika så. Ett typiskt pappaskämt hörde vi nyss här hemma. Tv-reportern sade om en president i något land att: "Han vägrar att lämna sin post." J kontrar direkt med att säga: "Men tänk om det var något viktigt brev?"

Men jag var på hugget direkt.

Det pratades nämligen om personer som var strandsatta i Thailand, och då konstaterade jag att det är väl inga fel i att sitta på en strand. I alla fall inte i Thailand. Sådär håller vi på och det händer att vi fnittrar lite åt vår egen ordvitsrikedom.

Det lär finnas böcker skrivna om fenomenet men jag behöver inte läsa någon sådan tror jag. Vi har ju, som ni hör, en källa att ösa ur här hemma. Jag sökte dock på ordet "pappaskämt" på google och hittade en väldans rolig förklaring, kolla gärna - här.

Har du något typiskt pappaskämt att bjuda på?

2 kommentarer:

  1. Jodå, vi håller på sådär vi med. Kan inte komma på någon på rak arm bara. Men jag vet att jag har lyckats när C säger "det där var inte ens roligt". Och ler.

    SvaraRadera
  2. Ja, jag och mina tonåringar håller på så väldigt ofta. Och håller med Maj, vet att skämtet funkar när tonåringarna gör allt för att hålla masken och säger att det inte var roligt. Jag skrattar hejdlöst i alla fall. :-D

    SvaraRadera