fredag 18 mars 2011

Som en fredag förr om åren...

I dag har det vara hög dramafaktor här i Månstad, eller rättare sagt på Smådjurskliniken i Svenljunga. Katten Alfred har ju haft ont i örat ett tag, vilket vi har behandlat, men det har inte riktigt gett sig. Därför hade vi bokat tid hos veterinären i dag. Alfred blir 15 år i höst, vilken är en ansenlig ålder för en sådan liten kisse, men det här var faktiskt första gången han var hos veterinär - förutom när han blev kastrerad i unga år.

Första utmaningen var att få in honom i kattkorgen - trodde jag. Men jag ställde upp den på golvet, öppnade luckan, vände ryggen till och när jag vände mig tillbaka hade han gått in i den och lagt sig till rätta. Det är en väluppfostrad liten kisse det! Hade han vetat då vad han vet nu tror jag dock att han hade omvärderat den handlingen.

Resan till Svenljunga? Tja, det var inte riktigt tyst i bilen om jag säger så.

Väl på plats blev kissen sövd, rengjord och behandlad i öronen samt kloklippt när han ändå bara låg där, så att säga. Det slet lite i mattehjärtat när veterinären vände och vred på honom och han bara hängde där som en trasa, men det gjorde gott får vi tro. Nu väntar behandling med penicillin och örondroppar två gånger dagligen i två veckor.

Nu är vi hur som helst hemma. Jag tror inte att Alfred har något speciell fredagsmyskänsla, om jag ska vara ärlig.

Han har vinglat runt litegrann, kräkts några gånger, sovit emellanåt. Just nu ligger han på badrumsgolvet, mest för att det är varmt och gott och troligen för att han inte orkar ta sig så mycket längre. Och vet ni - helt plötsligt slog det mig att detta inte var helt olikt fredagsnätterna förr om åren: Vingla runt hemma, kräkas lite, inte orka röra sig mer än absolut nödvändigt, sova. Förmodligen känner han sig som om han har fått en järnklubba i huvudet när han väl vaknar dessutom.

Minnena från ungdomsåren far genom mitt huvud.

Dagens foton får bli stackars katten - dels redo i kattburen, dels hos veterinären - visst ser han mer eller mindre död ut på den ena bilden? Det var lite otäckt att se faktiskt, men vad gör man inte för sina läsare. Dessutom kan ni gott bli lika förskrämda som jag... :-) Huvudsaken är att han mår bra nu och det verkar han göra, om än trött.

 I kväll blir det filmkväll - "I rymden finns inga känslor". Har du sett den? Är den bra? 


5 kommentarer:

 1. Hahaha! Ursäkta både till dig och lille missen. Men sista bilden är för rolig. Läskig men söt. Du har rätt angående fredagskvällarna förr i tiden. :-)

  SvaraRadera
 2. Å fy då, han ser verkligen inte riktigt ut som han ska stackars kissen! Kanske kan man få bildbevis i morgon på att han återhämtat sig som han ska...
  Efter en natt på toagolvet kan man ju må lite hur som helst menar ja...

  SvaraRadera
 3. Singelmamman: Precis så är det - läskig men söt.

  Maria: Nu är kissen precis som vanlig igen - utom när vi ska ge honom örondroppar, då är han starkare än jag någonsin anande...

  SvaraRadera
 4. Låter som din kisse och jag hade ungefär lika hög mysfaktor igår då...

  SvaraRadera
 5. Han är piggare i dag, hoppas att du också är det!

  SvaraRadera