torsdag 7 april 2011

Jaha, nu var det dags...

Nu har jag sk-tit i det blå skåpet. Nu har det tagit hus i h-e. Ja, kors i Kristinehamn, säger jag. Inte vet jag vilket uttryck som passar bäst, men i dag var det dags. Nu, när jag är 49 år och 6 månader, hittade jag mina första gråa hårstrån. Fyra stycken i luggen. Jag spärrade upp ögonen, tog ett djupt andetag och ryckte dem direkt. Såklart.

Samtidigt gör det absolut inget, för jag har inga bekymmer med grått hår. Tvärtom tycker jag att det kan vara riktigt snyggt, speciellt den där stålgrå varianten. Dessutom har vi ganska tidiga gråhåriga damer i släkten, så konstigt är det inte alls att även jag är med i klubben nu, så att säga. Men jag var väl helt enkelt inte mentalt förberedd. :-)

I övrigt är jag i Stockholm. Igen.

Nu har jag haft kurs i två dagar för pigga och nyvalda fackliga sekreterare. Kursen blev en blandning av skrivande, mötesteknik och stadgesnack och samtliga dessa tre är några av mina favoritämnen, så det var ett rent nöje. På kvällarna har jag träffat goda kamrater, så det har varit en bra resa hittills, även om det blåser halv storm här. Inget direkt uteserveringsväder alltså, men det dröjer nog inte så länge. Då du, Singelmamman. ;-)

Tur förresten att jag inte skulle resa hem i dag , för tydligen har tågen stått stilla i dag. Igen.

Lite shopping har jag också hunnit med, men det blev bara småsaker som kaffebönor och mascara. I Västermalmsgallerian var det nämligen nåt slags shoppingfest, så hade man handlat för minst 100 kronor fick man spela en omgång på ett chokladhjul. Om jag vann något? Jodå, tre 200-grams chokladkakor blev det.

Nej, nu ska jag nog sussa snart. Jag tillbringar kvällen i ett yttepyttelitet hotellrum, där det inte finns vare sig garderob, klädgalgar eller sängbord. En pinnstol finns det dock som funkar som alla dessa tre. Sitta får jag göra i sängen. Det är väl en anledning så god som någon att tröstäta en bit choklad, eller?

5 kommentarer:

 1. Jaha...välkommen i klubben då! Själv hittade jag mina första för alldeles för länge sedan, tjocka, sträva och silvriga strån som stod rakt ut/upp! Nu är de dock inte silvriga längre, ja förutom ett och annat....de år typ mullvadsgrå! Jodå, jag låter bli att färga ibland för att se hur jag ser ut =)

  SvaraRadera
 2. Japp, då du, när vi kan sitta ute och ta ett glas vin, äta något gott och prata! Det dröjer inte länge nu. :-)

  SvaraRadera
 3. har du inte fått gråa hår förrän nu är det väl inget att gnälla över?
  Själv fick jag mina första när jag hade Rolf i magen, men det är bara att färga över och se glad ut.
  Värre är det med de jä-la skäggstråna som samlas på överläppen, på hakan och i näsan!!!!! Vad gör man med alla dem när pincetten inte längre orkar med?????

  SvaraRadera
 4. Själv får jag än mer grå hår över att det har slagit stopp i din tävling. Är det månne mitt klumpande med "pennan"? Förläng en dag,snälla!
  /eivor

  SvaraRadera
 5. Anna: På katter kallas de för stickelhår tror jag, de där tjockare vita stråna, burr.

  Singelmamman: I dag söndag hade passat perfekt. 16 grader ute!!

  Jenny: Man ger upp, men jag håller med dig - de stråna är värre...

  Eivor: Men du är allt med i tävlingen och när som helst är det dragning. :-)

  SvaraRadera