fredag 29 april 2011

Kultur i alla former

I dag har jag varit på mitt första styrelsemöte med Göteborgsoperan; de vill själva att man ska skriva GöteborgsOperan, men det liksom bär mig emot med stora bokstäver mitt i orden. Stora bokstäver eller ej - jag var aningen pirrig, det ska erkännas.

Jag, en liten hobbykulturtant, mitt i finkulturens högborg. Hur skulle det gå? Skulle jag kunna föra mig?

För säkerhets skull var jag vid operan 35 minuter före utsatt tid och det är typiskt mig. Jag är ofta i extremt god tid till olika engagemang, speciellt när det är extra viktiga grejer. Dessutom vet man aldrig om tåg och bussar kommer i tid, vilket är ett känt problem för alla i resarbranschen.

Mötet gick hur som helst bra. Vi var flera nyvalda, ovana styrelseledamöter och vi fick en spännande och intressant presentation av verksamheten från vd, operachef och tf balettchef. Det är är ett uppdrag som jag kommer att gilla - om jag får ha det kvar vill säga. Inte så att jag tror att jag kommer bli sparkad, men det är omval i Västra Götalandsregionen den 15 maj och detta är ett regionuppdrag.

Och när jag nu ändå har ämnet uppe uppmanar jag ALLA Västragötalanditer att rösta i valet. Man kan förtidsrösta från den 5 maj och den 12 maj har alla Månstadsbor möjlighet att rösta i bygdegården. Jag tror att det är från klockan 18.00 men jag kan återkomma om det. Ni behöver förstås inte rösta på just mig, men det gör ju inget!

(Sorry, kunde inte låta bli - det viktiga är förstås ATT du röstar.:-))

På tal om riktigt fin kultur - i kväll var det derbymatch mellan Månstad och Länghem, grannsocknar och ärkerivaler, på planen i alla fall. Solen sken, publiken var på plats och fåglarna kvittrade i ett försommarvackert Länghem. Under sådana förhållanden blir slutresultatet ganska ointressant - åtminstone för oss Månstadsbor.

Dagens bild får bli en Göteborgsbild. Det är det stora hjulet som står precis utanför operan. Detta är en kvällsbild tagen när jag var på min första "riktiga" operaföreställning och föreställningen var lika vacker som hjulet är läckert.

I morgon är det valborgsmässoafton, så kommer du att flagga för kungen på hans födelsedag?

2 kommentarer:

  1. Hahaha! Flagga för kungen. Nä, jag är ju medlem i Republikanska föreningen. Och så har jag inte någon flaggstång heller. Lycka till med uppdraget för operan, hoppas att du får vara kvar! Jag kan ju inte rösta, men jag håller med, alla som kan borde göra det.

    SvaraRadera
  2. Han fyller ju folkpensionär - kanske det kan vara ett skäl att flagga, att han går i pension alltså?

    SvaraRadera