lördag 30 april 2011

I all min ödmjukhet...

I all min ödmjukhet konstaterar jag att jag hade rätt. Igen. Minnestrogna läsare minns att jag frågade om tre köksbord verkligen var för mycket. Jag och J hade ju lite olika uppfattning om detta, och döm om min förvåning när de flesta av er höll med J.

Pfft - ni hade fel...

I dag har vi varit ute i stugen i vackraste Simmesjö och jag har gjort i ordning i gäststugan, alltså där det tredje köksbordet skulle stå och vet ni? Det blev jättebra! Därtill har vi skrubbat i kylskåp, torkat golv, klippt gräs och tvättat handfat, så nu är lilla paradiset färdigt att intas. Härligt!

Vi har ju stuga i vår hemkommun Tranemo, bara en mil hemifrån. Eftersom vi bor i ett hus på landet tyckte nog många att vi var lite tokiga som köpte stuga så nära, men vi ser bara fördelar. Vi kan pendla över dagen, vi kan förlänga säsongen eftersom vi kan bo där och samtidigt jobba, vi kan nyttja stugan och insjön vintertid till ispromenader och vinterfiske.

Nu låter jag måhända som en mäklare, men tji fick ni. Här ska inte säljas stuga, här ska njutas!

Och på tal om det - dagens bild är det tredje köksbordet. Visst blev det fint? Duken är ett tygstycke som jag köpte i Tanzania för flera år sedan - jag visste väl att det skulle komma till användning. Den andra bilden är min magnolia i stugan. Den begriper inte att den finns i växtzon 5 och inte borde leva över huvud taget - och jag tänker då inte tala om det för den.

Ska du förresten ut och kolla någon valborgsmässoaftonsbrasa i kväll?2 kommentarer:

  1. Klart man ska ha tre köksbord när det behövs... låter som ni också haft en riktig arbetsdag - här har det grävts i trädgården, rensats ogräs, tvättats och stått i, försöker att dock att hålla arbetsbördan på en rimlig nivå, men det är mycket man vill hinna med såna här strålande dagar. Glad Valborg och 1:a Maj!

    SvaraRadera
  2. Titti: Hur i hela friden kommer du ner till ogräset? ;-)

    SvaraRadera