söndag 1 maj 2011

Första maj, första maj...

I dag har jag demonstrerat och jag tycker att det är lika fint varje gång. "Jaha, vad demonstrerar du mot då?" frågar en del. Och visst finns det saker att vara emot. Men jag demonstrerar lika mycket för - för rätten att demonstrera, inte minst. Det är liksom det fina i kråksången.

Vi var ungefär 60 personer i tåget, utöver musikkåren i år. Vissa år har man faktiskt varit lite orolig att vi skulle bli färre än musikerna, men så blev inte fallet denna gång. Vi har ju samling klockan 10.00, vilket i min värld är en okristlig tid en helgmorgon. Men då brukar jag tänka på de unga hjältarna i musikkåren. De flesta är ju ungdomar och de släääpar sig upp dagen efter valborg för att tuta och blåsa Internationalen och Arbetets söner varje år.

Heder åt dem!

Självklart flaggar vi här på Norrgården, och jag tog en lite längre sväng till Limmared i dag och såg med glädje att det faktiskt var ganska många som flaggade här i Månstad. Kul, för detta är ju inte några riktiga sossemarker som t.ex. i Limmared - bruksorten där vi demonstrerar. Jag och J har ju en tradition, kan vi kalla det - vi hissar flaggan på Valborgsmässoafton och "glömmer" att ta ner den, vilket gör att den hänger uppe hela härliga första maj. J är ju inte socialdemokrat, så detta har blivit en kompromiss. Jag tror i och för sig inte att han skulle han något emot att hissa den ändå, men det har blivit lite av en grej det där.

Vajar fint i vinden gör den hur som helst.

Dagens bilder får bli från demonstrationen - en t-shirt som jag tycker var lite kul, ett emblem som jag tycker är vackert, en discokula som jag upptäckte i taket på möteslokalen (det kändes lite märkligt, mitt under Internationalen) och slutligen en liten sötnos som följde med pappsen i tåget. Det ska böjas i tid!

Har du haft en bra dag i dag?
1 kommentar:

  1. Såna tröjor borde vi ha på oss i nästa valrörelse!! Varför ska vi alltid vara så mesiga? "Alla ska med" och annat lamt... Fram för lite skojiga slogans... Såg till exempel på Metalls smörknivar denna festliga: Smöra inte för alliansen!

    SvaraRadera