måndag 18 april 2011

Petra byter bo

Jag har fått lite av ett nytt favoritprogram - "Mamma byter bo" på TV4. Det är alltså kvinnor som byter hem under en vecka. I dag var det en ekobonde från Gotland som bytte med en väldigt konsumtionsinriktad donna från Örebro. Det är faktiskt kul att ses hur människor hanterar helt nya situationer i helt nya världar.

Annars känns det där med att göra tv om att människor byter bo aningen överskattat, för nu sitter jag på ett hotellrum i Stockholm. Igen.

SJ skötte sig dock som de borde - eller om det nu var Västtrafik eller någon annan operatör som körde tågen; det är inte helt lätt att hålla ordning på. Jag läste häromdagen att det är 47 olika bolag som vill köra tåg i Sverige nästa år. Jag är inte helt övertygad om att det blir bättre för oss resenärer då, men det lär jag ju märka. Och när jag ändå är igång och gnäller såg jag att tågkonduktören hade en skylt på sig där det stod Train Manager. Det kändes aningen onödigt tycker jag. Det är väl inget fel på ordet konduktör?

Den här gången ska jag åka vidare till Bommersvik i morgon på möte i dagarna två. Förmodligen är det urvackert där nu, för jag anar att alla björkar kan ha de allra finaste ljusgröna musöron - ni vet när björklöven är som allra skirast. Det är verkligen inget jag klagar på.

Dock är jag helt felklädd för den oväntade värmen - oväntad för mig i alla fall. Jag måste ha kollat väderprognoserna lite för dåligt. I dag hade jag svarta jeans, gymnastikskor- t-shirt och stickad kofta samt en vindtät jacka - för säkerhet skull. I väskan ligger bland annat en tjock "Pippitröja". Jaja, jag är ju ändå i åldern att jag inte bestämmer själv om det är varme eller inte, så det blir väl lika svettigt som vanligt.

Dagens bild får bli ytterligare en Berlinbild. Nu dröjer det kanske inte så länge till man får se både körsbärsblom, äppelblom och all annan blom även här. Visst är det vackert?

5 kommentarer:

 1. Jag tyckte jag såg ett skimmer över körsbärsträden utanför jobbet idag. Ett förebådande skimmer.

  SvaraRadera
 2. Håller med konduktör duger gott - man vet dessutom vad hans roll är - beundrar ofta dessa tålmodiga kvinnor och män men ibland stöter man på dom som nog hoppat över charmkursen.

  Berlin på våren är fantastiskt var där förra året i maj - var du förresten på museet vid Checkpoint charlie det som handlade om östss dröm om väst med div. flyktknep?

  SvaraRadera
 3. Konduktör eller tågmästare borde ju funka? Fånigt det där! Det är så jag börjar tycka att fransmännen gör helt rätt med alla regler och lagar kring sitt språk!
  Vacker bild!! Längtar så efter blommor och blad! Önskar vi hade åkt till London någon vecka senare för då hade där varit fullt med körsbärsblom i vitt och rosa.

  SvaraRadera
 4. Eva-Karin - Train managern på just det här tåget hade dock inte gått charmkursen tror jag.

  Anna: Fransmännen har förvisso skarpare regelverk men det är är si och så med tillämpningen hos folket dock. Men visst är det fånigt med managern!

  SvaraRadera