fredag 22 april 2011

Smaklig måltid!

Visste ni att påsken är den högtid när vi svenskar köper mest mat? Mer än självaste julhelgen faktiskt. I går var det ju helt otroligt tokigt trångt på de mataffärsparkeringar jag passerade, så därför valde jag att shoppa påskamaten i dag i stället. Ett mycket smart val, om jag får säga det själv. Nu är det handlat inför hela helgen. Och ja, jag köpte förstås ett äggstra paket ägg.

Jag är egentligen ingen högtidsmänniska på det viset, så påskpynt finns det väldigt lite av här i hemmet. En fulsnygg keramikhöna och några påskliljor. Det får räcka, utöver äggen alltså.

I kväll kommer barnen så vi satt och kollade lite recept i morse. Nu blir det svensk gårdskyckling med pressad potatis och citronsås till varmrätt och den allra ljuvligaste (hoppas jag!) Nutellatårta med maräng. VI fick den när vi har hos S och T härom helgen och nu tänkte jag försöka få till den själv. Blir den bra kan jag bjuda på receptet i morgon om någon är intresserad.

När jag satt där och bläddrade i nån mattidning som jag sparat i receptlådan hittade jag något som såg märkligt ut, åtminstone i mina amatörkockögon. Se här:


Jag förstår inte riktigt. När ska man använda ugnen? Eftersteka under lock på medelvärme gör man väl på spisen? Finns det någon matklok kvinna eller man som kan bistå med lite kunskap här?

I övrigt - GLAD PÅSK på er alla. Undrar förresten varför påsken ska vara glad, julen god och midsommaren trevlig? Se, det var något att fundera på över äggen.

3 kommentarer:

 1. Ja, det var ett märkligt recept!

  SvaraRadera
 2. Jag undrar också var "spetten i skogen" hör hemma i detta!

  SvaraRadera
 3. Maj: ja visst är det.

  Maria: var ska spetten vara om inte i skogen? Lite som sleven i grytan...:-)

  SvaraRadera