tisdag 12 april 2011

Häck baberiba!

Det finns så mycket jag vill skriva om, och jag tänker faktiskt "bloggigt" rätt som det är i vardagen - alltså på vad som skulle passa att skriva om. I dag väljer jag mellan gårdagens tänkta story och några funderingar kring 48-timmarsregeln. Det får bli lite av båda tror jag.

I går kände jag mig tokduktig. Igen. Det är något med solen som gör det, tror jag. Jag rensade resten av häcken och det är baske mig inte illa. Ni tror förstås att vi har en liten fjösig tvåmetershäck eller något sådant, men icke! Bildbevis finns här nedan, så nu är det fritt fram för lovsång och beröm. :-)

Grejen är den att vi inte lade på täckbark när vi planterade den, vilket kloka häckmänniskor vet att man ska göra. Dessutom blåser det in gräsfrön (tror jag) från fältet intill, så två gånger per säsong får jag sitta och handriva ut mängder med högt gräs. Jag ser ut som om jag varit i kattslagsmål på armarna, men det är det värt.

När det gäller 48-timmarsreglen är inte det någon ny myndighetsregel, gudbevars. Nej, här snackar vi inkubationstid, alltså viktiga grejer.

För inte allt för länge sedan var jag i närkontakt med magsjuka. Inte så att jag kräktes själv men en bekant som vi besökte fick hastigt och mindre lustigt magsjuka. Jag lider inte av inbillningssjuka (mer än att huvudvärken ibland väcker funderingar om potentiell hjärntumör) men just magsjuka är något speciellt. Jag hinner inte mer än höra ordet förrän jag börjar känna efter:

- Bubblar det inte lite konstigt i magen?
- Är jag inte ovanligt ohungrig?
- Har jag inte lite halsbränna, trots allt?

Ja, ni vet. När jag kom hem googlade jag direkt och frenetiskt på "magsjuka" och "inkubationstid" och fick reda på att man insjuknar inom 12-48 timmar. Det var nästan så att jag ställde äggklockan för att hålla stenkoll. För säkerhets skull åt jag mängder med vitpepparkorn också - ett husmorstips som jag förmodligen inte alls tror på men som väldigt många andra tipsade om på nätet. Sagt och gjort. Pepparkaret åkte fram. Tanken slog mig dock att det kanske är det man får halsbränna av. Peppar direkt i magen kan väl aldrig vara nyttigt?

Nu har dock de 48 timmarna gått med råge, så larmet är avblåst. Både jag och J har klarat oss den här gången med. Samtidigt är ju faktiskt inte magsjuka den värsta av sjukor, och förresten var det ju faktiskt mer synd om personen som blev sjuk.

Här kommer bilden på min häck - på tal om magsjuka, höll jag på att skriva. Men jag menar förstås trädgårdshäcken, vad trodde du? :-)

Har du förresten något bra husmors- eller husfarstips i valfri kategori att dela med dig av?


7 kommentarer:

 1. Jösses, den där häcken hade det tagit mig flera år att rensa!! bra jobbat!!
  Hua, de där 48 timmarna är nerviga! Det räcker med att de små kommer hem från skolan och säger sig ha hört att det går magsjuka så börjar jag må illa. Peppar har jag inte vågat prova, tror att min känsliga mage eventuellt skulle få spader och orsaka magsjuka av bara farten...

  SvaraRadera
 2. Jag hade dött om jag hade tvingats rensa så många meter häck, huvva!

  SvaraRadera
 3. Jag kikar in för att tacka för min vinst som kom med posten idag. Tack så mycket, snälla du!
  Ha det så bra.

  SvaraRadera
 4. Oj, vilken lång häck du har! Och så mycket "landet" det är på bilden.

  SvaraRadera
 5. Hmm, dags att börja rensa i egen häck nu kanske så man är vårfin till 1 maj:)

  SvaraRadera
 6. Äh, du ska väl inte på med bikinin riktigt än Jenny?

  SvaraRadera
 7. Anna: Pepparn kände jag inte av alls och lite katarr är en smäll man får ta för att undvika magsjuka. :)

  Osloskånskan: Ja, jag nästan dog. Men bara nästan.

  Jenny: Varsågod!

  Maj: Ja, det här är verkligen landet. Speciellt på vintern.

  Jenny: En ansad häck är faktiskt en hederssak på första maj!

  SvaraRadera