måndag 30 maj 2011

Skit under naglarna - gott!

Ni har säkert förstått att jag emellanåt är ute och far och flänger, men emellanåt sitter jag mest still på jobbet och skriver dagarna i ända. Just nu har jag en sådan period. Därför blir jag så glad när möten blir inställda och solen skiner när jag slutar för dagen, för då kan jag vara ute en stund efter jobbet. I dag tog jag en sväng i rabatterna och fick skit under naglarna. Det gör platt intet, kan jag säga, och det gör gott för både kropp och själ.

I dag har jag rivit loss (bokstavligen) gamla döda syrenkvistar ur bersån, och det är minsann inget latmansgöra. Därtill har jag planterat hortensian och gått i närkamp med ogräset. Mitt i allt detta utspelade sig ett drama i två av fågelholkarna. En hackspett försökte ta sig in genom ett allt för litet hål i holken, förmodligen för att få tag i något ätbart? Jag vet för lite om hackspettar för att göra någon närmare analys av detta men tydligt var att de fastboende småfåglarna ilskande till ordentligt.

I år har vi förresten boende i alla tre "finholkarna", till och med i herrgårdsholken! Inte vet jag vad det är för sorter, men det kanske ni kan hjälpa mig med? Ni får självklart bilder till er hjälp - om är inte de allra skarpaste kanske. Den som är fångad i flykten kan nog inte ens en ornitolog klara. :-)

Därtill får ni några bonusbilder - dels den otroligt vackra åkern här utanför, där gräset är nyslaget, dels en vacker häst i hagen bredvid huset. Han stod och frustade samtidigt som han spejade bortåt en annan hästhage. Förmodligen gick där ett snyggt sto, för annars hade han väl inte betett sig så "hingstigt".

Nog är det märkligt att karlar beter sig likadant, oavsett om de har två eller fyra ben...

3 kommentarer:

 1. Jag är så avis på dina holkar, men jag tror med min syn och små fåglar att det är en Blåmes, en Flugsnappare och en talgoxe. Tyvärr är det inte ovanligt att hackspetten försöker få tag i ägg eller ännu smakligare, nykläckta småfågelungar.
  Den enes bröd, den andres död.

  SvaraRadera
 2. Det är en uppskärra, det kan vem som helst se. Låter enligt fågelboken tji-tji-tji-hää-sch. /M.

  SvaraRadera
 3. Janåke: ja naturen har sin gång och fågelungar kanske smakar mumma för en hackspett.


  M: Vet inte varför, men jag litar nog mer på Janåke... ;.)

  SvaraRadera