söndag 29 maj 2011

Härlunda och därlunda

I dag har jag varit i Härlunda. Det var inte meningen, men så blir det ibland - speciellt när man kör fel i Skövde, vilket jag gjorde på väg hem från Värmland. De som känner mig (läs J) vet att jag kör vilse lite då och då. Det gör verkligen ingenting för jag hamnar på platser som jag annars inte får se.

I dag kan jag nog skylla på Jan Guillou.

Det är inte så att jag är okoncentrerad när jag kör bil. Nej, man måste vara uppmärksam såklart. Men i dag började jag lyssna på Guillous Ordets makt och vanmakt med författaruppläsning, och han läser den väldigt bra. Dessutom gillar jag hans sätt att behandla orden. Därtill är det intressant att höra honom berätta om hans första år som journalist. Jag har inte kommit så långt i berättelsen ännu, men det lovar gott.

Jag tror alltså att jag missade en avfart helt enkelt, för plötsligt var jag i centrala Skövde. Och efter en stund var jag i Skara. Då åkte GPS:en fram och vips var jag på rätt väg igen!

Nu är jag hemma och det är final i Mästarnas mästare - ett av de få tv-program jag följer. Det är så skönt med tävlingar det det inte är den som skriker högst som stannar kvar eller åker ut, utan samtliga deltagare än trygga i sig själv och sina kunskaper, och det är prestationerna som räknas.

Häromdagen skrev jag om att min mamma pysslar om J med godis och kuddar hela tiden när vi är där, medan jag får pyssla med teknik och disk. Jag lyckades koppla ihop datorn åt henne, så nu hoppas jag att hon ska få fart på mailadet och surfandet. Och vet ni - som belöning fick jag både kuddar bakom ryggen mammas toscakaka och godis. J ska nog få stanna hemma fler gånger. :-)

I dag är det ju mors dag, och jag fick den allra finaste hortensia av J att plantera ut i trädgårdsrabatten och dessutom fick jag det allra finaste sms från oväntat håll, vilket jag blev väldigt glad för. Vad det stod? Nej ni - allt berättar man inte ens på bloggen, ni får tro mig på mitt ord att det värmde jättemycket - tack!

Dagens bilder blir lite smått och gott från helgen. Har du haft en bra helg?

De gula kolorna är godast, men ja - jag testade samtliga sorter.
Jag tror inte ni förstår hur god den här toscakakan är!

Min tv-plats för kvällen. Oj så bortskämd man kan bli!

Finaste hortensian från finaste J!


3 kommentarer:

 1. Älskar Hortensia - plantera den i skuggan bara för annars går det illa.

  SvaraRadera
 2. Hortensian är du värd - med råge!
  Puss
  J

  SvaraRadera
 3. Eva-Karin: I skuggan? Där måste jag tänka om, hör jag...

  J: Puss på dig med.

  SvaraRadera