onsdag 22 juni 2011

Det är inte lätt...

Snart är det midsommarafton. Midsommar och mat hör ihop, och då inte minst alla dessa sillar - matjesill, skärgårdssill, senapssill och allt vad det heter. Men sill går fetbort för mig, för det är inget annat än rå fisk och jag vill ha tillagat käk. (Nej, jag äter inte sushi heller.)

Sillen ska dessutom sköljas ner med snaps, vilket jag inte heller gillar. Oblandad sprit - ska det vara något för civiliserade kvinnor???

Ni hör ju att jag inte har det lätt.

För massor av år sedan tillbringade jag några dagar i sommartid - tror faktiskt att det var just midsommar - med goda vännerna E och E i en liten sommarstuga utanför Vrena i Södermanland. Vi hade det jättemysigt. Några minnen som bitit sig fast är att vi plockade vackra strån, lyssnade på den otrolige saxofonisten Jonas Knutsson och sprang mer eller mindre klädda (läs mindre)i spöregnet med shampoolödder i håret eftersom det inte fanns dusch. Därtill minns jag att jag fick några Pringleschips som förrätt när de båda åt sill.

Härliga minnen som jag sparar i hjärtat.

Och vart vill jag komma med detta? Ingenstans egentligen, mer än att minnet dök upp när jag satt och funderade på det där med sill. Vad funderar du på idag?

5 kommentarer:

 1. Det är gott att minnas ibland. Problemet är att ju äldre man blir ju mer minnen lagras däruppe i "hårddisken". Efter lite sill (som jag älskar) och därtill hörande eldvatten att simma i för denna sill så kan hårddisken nå`n gång kännas trång men alvedon kan lindra sägs det.

  SvaraRadera
 2. Jag minns dessa dagar också kära vän. Vi lyssnade på opera, Placido Domingo (stavning säkert helt fel) på mycket hög volym! Vilka dagar Petra! Underbart minne ! Tack Petra för att du påminde mig! Kram

  SvaraRadera
 3. Janåke: Alvedon eller avhållsamhet har jag hört. Det ena bättre än det andra - stryk det som inte önskas.

  Anonym: Ja, visst är det ett härligt minne. Kram tebax!

  SvaraRadera
 4. Ha, var ni möjligen i Anneli T:s stuga ? Där har jag och familjen varit många sommrar. Firade just midsommar där för exakt 2 år sedan. Tror att jag kan gissa mig till vilka E och E är: E.L och E.J, rätt ? Glad midsommar önskar Berit
  PS: huset är tillbyggt sedan flera år tillbaka och har numera WC/Dusch/Tvättmaskin:)

  SvaraRadera
 5. Berit: Det var just den stugan vi var i - och rätt i vilka E det är har du också. :-)

  SvaraRadera