söndag 26 juni 2011

Idéernas vapensmedja

Ännu en midsommar till ända, och i år återupplivade vi en gammal tradition, eller i alla fall embryot till den sådan. Vi har varit på Bommersvik. Det är alltså SSU:s kursgård i vackraste Sörmland, vid sjön Yngern, för er som inte vet det. Bommersvik kallas även idéernas vapensmedja, och som sådan har den fungerat genom åren, inte minst under de SSU-kurser jag gick i min ungdom. (Därifrån har jag minnen som skulle kunna fylla en hel blogg i sig, men var sak har sin tid och plats.)

Den här gången var det jag och J som var där tillsammans med M och pojkvännen T. Tre av oss har varit där tidigare men för T var det premiär, och jag både hoppas och tror att han tyckte det var värt besöket.

Midsommarfirandet på Bommers följer i stort sett samma schema varje gång. Det börjar på torsdagskvällen med en lite mer privat fest, där vi brukar vara 10-15 personer. Vi äter grillat och gott, och vi sitter och pratar halva natten med de allra godaste vänner. På sätt och vis är detta nästan den trevligaste kvällen, utan att förringa resten på något sätt.

På midommarafton börjar det "officiella" firandet med jordgubbstårta och midsommarstång, och sedan rullar det på med fotbollsmatcher mellan "gamlingarna" och "ungdomarna", målarverkstad, grillkväll på logen på fredagen, midsommarbuffé på lördagen, osv.

Därtill och däremellan fanns det gott om tid att lata sig, vilket bara i sig gjorde hela resan värd besväret!

Alla har ansvar för någon del av helgens aktiviteter; själv var jag med och städade logen på lördagen medan M fick hjälpa till med vickningen, för att nämna några exempel. Skälet till detta är att man på så sätt kan hålla ner priset, för det behövs inte lika mycket personal i tjänst. Smart, eller hur?

I år var vi cirka 170 personer där och blandningen av människor är total. Där finns stammisar sedan alla år till förstagångsbesökare, tidigare ministrar, politiker på alla nivåer, barn, ungdomar, gamlingar - allt! Och för att travestera en filmtitel så hade vi väldig tur med vädret. Någon liten regnskur men tre helt fantastiska kvällar.

Ni kan ju läsa att vi har haft det bra, och som komplement får ni förstås en del några bilder. Har du haft det bra i midsommar?


Torsdagsmiddagen i antågande!


Knyten med gott i...


Vilka fina kvällar vi hade!


Tre män och en midsommarstång - social ingenjörskonst på hög nivå!

Och Vättern låg så vacker när vi åkte hem.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar