tisdag 28 juni 2011

När grönvitt blev gulsvart - för en kväll

Nu har högsommarvärmen har kommit till Månstad - och till resten av Sverige också om jag förstod tv-meteorologen rätt. Skönt, men det blir si och så med jobbkoncentrationen, ska gudarna veta. Dessutom är det rent hopplöst att komma i säng på kvällarna. Dock skulle jag aldrig för mitt liv klaga på sommaren!

I går hade vi en sådan där riktigt sommarkvällsupplevelse. Vi var på fotboll på Borås Arena.

Solen sken, Guliganerna (som Elfsborgs hejaklack kallas) sjöng, Syrianskas hejaklack sjöng också - fast inte lika högt, och Elfsborg vann med 2-1. En höjdarkväll alltså. Nu är jag ingen Elfsborgsfan utan mitt hjärta klappar för Hammarby, men eftersom jag aldrig kan säga nej till telefonförsäljare är Petras Ordförråd sponsor till IF Elfsborg med en liten summa varje år. För det får jag en annons, några matchbiljetter och en kväll med pytt i panna och match. I går var det dags för årets pytt i panna-kväll.

Detta att jag inte kan säga nej till telefonförsäljare har förresten inneburit att jag har en anselig samling med brevmärken från Hörselskadades förbund, De handikappades riksförbund, Oskarfonden och några till. Dessa jag har dock köpt privat, så att ingen ska behöva tro att mitt lilla ordförråd sponsrar vad som helst. :-)

Dagens bilder får bli ett collage från gårdagkvällen. Vad gör du i värmen?

Jag blir alltid så imponerad av bortaklacken - de är inte många men de låter!

Månstads IF jobbar som publikvärdar på matcherna för att få in
pengar till föreningen. Här står Bosse Andersson på plats.


Precis i det här ögonblicket gjorde Elfsborg 1-0 och alla jublade!


Korvkön i pausen var aningen ostrukturerad, kan man tycka...


5 kommentarer:

 1. Och Månstads B-lag slog Länghems B-lag med 3-1 Hurra. Fast lite gläds jag åt målet Länghem gjorde för det var min son som smällde in det!
  Kram Pia

  SvaraRadera
 2. Jag har också varit där och ätit pytt i panna samt lyssnat på kommentarer före matchen. Därefter sett match. Vårt kooperativa äldreboende köper tjänster av Riksbyggen som i sin tur är stora sponsorer och har därför en del biljetter. Men fotboll var roligare att se förr tycker jag så därför utnyttjar jag sällan erbjudandet.

  SvaraRadera
 3. Här är det gul/svart alla dagar,jag är en inbiten gulligan,så resultatet är jag nöjd med.
  När jag växte upp i Svenljuna var det två stora frågor som var viktiga: Håller du på Elfsborg eller Norrby ? Den andra var Håller du på Elvis eller Tommy ?

  Margoth

  SvaraRadera
 4. Det där sista är en intressant fråga för min mamma hävdar att hon "höll" på Tommy men om jag ber henne sjunga någon låt med honom kan hon inte en enda...
  /Jenny

  SvaraRadera
 5. Pia: Sådan tur för grabben att han gjorde ett mål, men bara ett... :-)

  Janåke: Fotbollen var måhända bättre förr men vädret var det bästa tänkbara!

  Margoth: Svenljunga? Det är ju alldeles intill. Och jag håller på Hammarby. Och Elvis.

  Jenny: Det var nog med Tommy som med David Cassidy på min tid - snygg, men låtarna sitter liksom inte kvar. :-)

  SvaraRadera