söndag 12 juni 2011

Kan ju inte slita mig...

Jag hade ju tänkt ta lite bloggvila, alltså inte blogga varenda dag, och så är nog tanken. Men det är ju så mysigt att sitta här och småskriva frampå kvällskvisten. Ta det som ett gott betyg till er tappra läsare!

I dag har vi varit på loppis. Vi är nämligen på jakt efter en sådan där gammal "plåtlampa" med dubbla armar, troligen 50-tal.

Jag har redan en plommonfärgad, en brun och en gul, men tror ni att jag är nöjd? Icke. Den här ska vara svart. Har ni någon liggande på vinden så vet ni till vem ni hör av er! Den ser ut som ungefär här till höger, så ni vet. :-)

I övrigt tänkte jag bjuda på några bilder till från studentfirandet, för det är det som har varit den här helgens huvudhändelse, alla kategorier.

Har du haft det bra i denna hänryckningens tid?

Att pingsten kallas just det kommer förresten från Tegnérs dikt Nattvardsbarnen - allt enligt min eviga källa till kunskap, dvs. Nationalencyklopeidin. Den är lång och den börjar såhär:

Pingst, hänryckningens dag, var inne. Den landtliga kyrkan
stod hvitmenad i morgonens sken. På spiran af tornet,
prydd med en tupp af metall, vårsolens vänliga lågor
glänste som tungor af eld, dem apostlarna skådade fordom.

Så nu vet du det.


Stolt far håller tal om och för duktig dotter!

Trångt bland plakaten var det...


Malins ena studenttårta - för den som gillar marsipan... :-)
 
Den andra studenttårtan för oss andra!
En alldeles underbart kitchig bålskål, eller vad man ska kalla det.Vill ha!2 kommentarer:

  1. Jaa du - mycke har jag men jag tror inte jag har ngn sådan lampa - skulle jag se en så hör jag av mig, förresten appropå loppis skulle du varit med nör jag och Ying åkte från Växjö senast stannade vi till på ett loppis vid vägen mellan V och Värnamo - jag har aldrig skådat så mycke grejor i ett hus på en gång det var nästan sorgligt lådor stod på varann med saker en del värdefullt en del trasigt - kanske att dina lampor finns hos honom! (det var där jag köpte ängla-burken ;)Kan kolla nästa gång jag åker förbi om jag får sambon att stanna till förståss :D

    SvaraRadera
  2. Det låter som ett trevligt ställe. Vi kanske skulle ta en sommarutflykt dit? :-)

    SvaraRadera