måndag 4 juli 2011

I wanna rock!!

"I Wanna Rock" - minns ni den gamla godingen? Twisted Sisters monsterhit från 1984. Men säg det 80-tal som inte kan komma tillbaka med buller och bång, och det gjorde det i går. Jag var nämligen på mastodonthårdrocksgala på Ullevi. Den sändes även på tv, vilket du kanske märkte.

Ska jag vara ärlig hade jag nog inte fixat att sitta still i 6,5 timme (!) och titta på trash metal i tv, men live är det faktiskt en annan sak. Det var häftigt, bullrigt och väldigt rockigt.

Jag har aldrig varit någon riktig hårdrockare, även om jag onekligen kan se ut som en pudelrockare i håret. Lite Thin Lizzy, Van Halen, Deep Purple och Ritchie Blackmores Rainbow har räckt för mig. Mycket av det tycker jag är väldigt bra, än i dag. I går var det lite hårdare tag och min recension lyder: Metallica, ja - rätt bra. Anthrax och Megadeath - njae, Slayer - absolut inte.

Denna bedömning verkar jag dela med många recensenter i dag -  även om de medelålders (mestadels) och manliga (alltid) hårdrocksrecensenterna tyckte bättre om Slayer än om Megadeath. Tja, möjligt att de har rätt; jag är inte kvinna att skilja det ena vrålet från det andra.

Nå, undrar vän av ordning: Var det stökigt i publiken? Är trash-diggare så farliga som de ser ut?

Icke. I stort sett alla vid vår sittplatssektion var skötsamma grabbar och gubbar som oftast satt, ibland stod, och diggade lite lagom. De klappade i händerna och sjöng med, men det var inte värre än jag skulle kunna tänka mig att det är på en Rod Stewart-konsert. Jo, någon litet försök till headbanging såg vi också, men det är ju så med många medelålders män - det finns inte så många lockar att ruska på, så det blir mest sött. Det verkade gå skapligt lugnt till även på innerplan utom kanske allra längst fram, där det rockades och headbangandes utav bara den.

Många tatueringar och svarta t-shirts såg vi dessutom, och det är klart - tröjor med dödskallar på gör sig väl inte riktigt i pastell.

I dag bjuder jag på lite hårdrockstema i ljud och bild - dels en riktigt fin ballad med Richie Blackmore's Rainbow, dels en nyinköpt t-shirt - svart såklart. Såg du mastodontsändningen i går? Vad tyckte du?
3 kommentarer:

 1. Jag såg en snutt med Metallica. Bonusdotter med pojkvän zappade förbi när jag stod och diskade, och jag rusade genast dit. Dom blev förvånade att jag gillar Metallica ;-)

  SvaraRadera
 2. Jag har sett Rod Stewart på Ullevi, det var inge vidare drag, kryckor och rollator för de flesta i publiken :)
  /Monica F

  SvaraRadera
 3. Mona: Man ska ha några dolda sidor att förvåna med tycker jag.

  Monica F: Då kan jag lätt säga att det var precis tvärtom i söndags. :-)

  SvaraRadera