tisdag 30 augusti 2011

dagarna, dagarna, dagarna...

"Livet består av 29 000 dagarna..." eller vad han säger, den där stilige mannen i Fritidsresors reklam, innan han sliter av sig kläderna och slänger sig i poolen, samtidigt som alla damer vid tv-apparaterna suckar så det hörs i hela landet. Men det var ju inte det jag skulle skriva om idag. (Hur gick tankarna där? *rodnar*).

Nej, jag bara konstaterar att det är några dagar sedan jag var här. Sedan sist har jag hunnit komma hem från Luleå. Jag flög ju dit och hem, vilket var lika häftigt som alltid. Dessutom iakttog jag folk på flygplatsen. Som alltid. Den här gången såg jag en kvinna i Göteborg som hade en intressant färgsättning på sina kläder:

- turkosa gympadojjor
- vita ankelstrumpor med tryck
- brun och beige kjol
- blå kofta
- svart top
- vinröd scarf.

Ja, jag vet. Folk får förstås klä sig precis som de vill, men det var en intressant färgskala, håll med om det.

De senaste dagarna har jag funderat en del på det där med språk. Ovanligt eller hur? En av kvinnorna som satt som ordförande på S-kvinnornas kongress sade nämligen "baki" i stället för "bakom" - alltså "Ställer ni er baki förslaget?" Det lät så fint på något sätt. Ett annat uttryck jag har noterat är att det här i trakten blir "svaligare" i stället för "svalare" när man öppnar fönstret. Visst låter det gulligt?

Dagens bild får bli en molnbild från flyget. Som sagt - jag blir som barn på nytt när jag flyger, och får jag en fönsterplats är lyckan gjord! 

Dessutom bjuder jag på en bild från årets upplaga av Månstadstrampet, som jag tyvärr missade i år. Man hade schlagertema i år, och det syns väl på de gyllene skorna som en Månstadstjej lyckades fånga på bild. Jag lånar bilden, hoppas det är ok.

Ha du haft det bra på sistone?

4 kommentarer:

  1. Ja, idag har det varit en alldeles jättebra dag. Underbar träning med fantastiskt sällskap på morgonen. Lite egoboost (nyord) på lunchen med reklammakare som smörade lite för att vi ska vilja använda deras tjänster. Avslutningsvis en härligt, rolig bloggträff.

    SvaraRadera
  2. Visst är det tur och härligt med alla dialekter som överlever och sprider glädje. Och kämpar emot alla " å hon ba å han ba". Carina

    SvaraRadera
  3. 29 000 dagar, ett helt liv! Det låter faktiskt inte så mycket. Färgsättningen på kvinnans kläder var spännande!

    SvaraRadera