måndag 15 augusti 2011

Min fantasi skenar iväg

Jag hade inte tänkt skriva något i dag, eftersom mitt bredband hemma ska fixas i morgon - den som väntar på något gott väntar på datasupport! Men jag måste ha er hjälp. Vad är det på bilderna nedan?

Jag fick nämligen ett ryck och gick bärsärk (nåja) i trädgården. Döda grenar - bort. Fel grenar som spritt sig i fel buske - bort. Och mitt i allt detta beskärande hittar jag det som finns på bilden, vad det nu är. Härvan i sin helhet är ungefär en och en halv decimeter lång och jag tycker, i min skenande fantasi, att det ser ut som en massa små mystiska orientaliska ormungar eller något.

Nu är det förmodligen inte alls det, men vad är det? Finns det någon kunnig ute i cyberrymden? Det vore verkligen kul att veta!4 kommentarer:

 1. det ser lite ut som fjärilslarver.

  SvaraRadera
 2. Tänkte skriva samma som ovanstående. Tror det är larver till Nässelfjärilar...
  Kram Pia

  SvaraRadera
 3. Det är häggspinnmalslarver. Honan lägger upp till 60 ägg på ett och samma ställe. Är det det första du har bort i Månstad så plocka bort ett för annars har du så`na där kala tragiska träd nästa år. När den här blir i form av en fjäril så har den vita vingar med svarta prickar. Ska vi svänga oss med det latinska namnet så heter den, Yponomeuta Evonymella.

  SvaraRadera
 4. Drottning M och Pia: Vi får nog tro att Janåke har rätt här, Yponomeuta - det låter allt det... Verkar nästan lika otäckt som mina ormfantasier.

  Tack för info - Janåke!

  SvaraRadera