tisdag 16 augusti 2011

Tack och lov för bloggläsare!

I går visade jag bilder på något märkligt i en av mina buskar här hemma, och kloke Jan-Åke tände genast ljuset i min trädgårdskunskapsmörka tunnel. Han talade också om vad eländet hette och uppmanade mig att ta bort det illa kvickt.

Och tur var väl att jag skrev om det just igår. I dag när jag och J, beväpnade med en sekatör, gick ut för att ta bort knytet hade det helt plötligt blivit massor av halvdecimeters långa larver som kröp runt på grenen.

Knytet hade alltså "mognat" eller vad man ska kalla det. Helt plötsligt var det som värsta miniterrariet på grenen - yeak!

Vi fick plocka bort dem en och en och sedan gick de förmodligen en mer eller mindre plågsam kvävningsdöd till mötes, instängda i en plastpåse à två liter. Nu hoppas jag att jag inte hamnar i insektshelvetet, allså platsen där man hamnar när man tar små oskyldiga (nåja) larver av daga. Men det är förmodligen väldigt larv-igt att tänka så eller?

Förlåt, jag kunde inte låta bli...:-)

2 kommentarer:

  1. Puh. Verkar som det var i grevens tid du tog bort det. Och tur att jag inte såg ditt inlägg igår, då hade jag inte vågat läsa det.

    SvaraRadera
  2. Ja, det det var riktigt läbbigt...

    SvaraRadera