torsdag 20 oktober 2011

Det händer att jag tittar in här

Hej på er - nu var det ett tag sedan. Men jag tycker nog att jag har "frånvaro med giltigt förfall" som det stod på mina betyg från årskurs 2. Jo, jag fick betyg redan i tvåan, och då ingick även ordning och uppförande. Men jag vet inte om jag blev varken smartare eller mer ordningssam av detta. Betyg sätts ju i efterskott och då är det ju liksom lite sent påtänkt.

Sedan sist har jag varit på stort bonnabröllop med 160 gäster. Bröllopsmiddagen åts i ett alldeles nybyggt kalvstall medan bröllopstårtan och bröllopsvalsen ägde rum i övervåningen på en riktig koladugård. Dock ska tilläggas för mina eventuella storstadsläsare att övervåningen alltså är en helt luktfri konferensanläggning. Vi snackar storbonde alltså och det var en jätterolig fest!

På söndagen drog jag till lilla lyan i Stockholm, för att åka vidare till Åkersberga och ha kurs måndag och tisdag, sedan vidare direkt till Göteborg och kurs i går, hem i går kväll och tidigt i morse drog jag till Kungsbacka för ytterligare en kurs. Så kan man inte ha det jämt och det har jag ju inte heller, men nu är det några intensiva veckor, minst sagt.

Men jag får verkligen träffa mängder av roligt folk och prata om det roligaste jag vet - språk. Så det är ju inte direkt synd om mig. :-)

Jag hade tänkt blogga om kursgårdar i allmänhet och arbetarrörelsens kursgårdar i synnerhet, men vet ni - då blir det här väldigt långt. Jag har nämligen en hel del funderingar om hur dessa kursgårdar ska kunna stå sig i konkurrensen och hur man ska få företag och organisationer att inte bara lägga en konferens där utan faktiskt återkomma. Men det tar jag någon annan dag.

I stället bjuder jag på några bilder från bröllopet - kolla in lille brudnäbben, så söt! Hur har du haft det sedan sist?


4 kommentarer:

 1. Middagen intogs medan tårtan och valsen ägde rum??? Tidseffektivt, må jag säga. Fullständigt oromantiskt, dock. -Förlåt! Min inre röst tvingade mig till detta inlägg. Kram/M.

  SvaraRadera
 2. Där fick jag för att jag försökte variera språket. Tur att du finns, som kan leda mig rätt på den språkliga vägen... ;-) Kram!

  SvaraRadera
 3. Wow, här snackar vi långbord!

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att du är med och tävlar om en personlig almanacka hos oss. Lycka till! :)

  SvaraRadera