tisdag 15 november 2011

Vad är egentligen intressant här i världen?

I dag har jag funderat på media en aning och hur de rapporterar saker och ting. I dag har det nästan varit en toppnyhet att en ganska okänd sosse har skickat sms till några andra förmodligen ganska okända sossar om en betydligt mer känd sosse. Och?

Samtidigt krigar man i världen, barn svälter, gamla ligger i blöta blöjor, människor dör i ensamhet...

Jaja, det är väl den nya härliga medietiden när allt ska facebookas, twittras, bloggas och berättas i smyg och osmyg. Jag gillar sociala medier, så det är inte det. Men det verkar ibland som om avsändaren blir viktigare än budskapet - alltså den som avslöjar ser det som ett självändamål att vara avslöjare - oavsett vad man avslöjar.

Nog om detta.

Jag kommer dock inte med några större avslöjanden i dag, för det är hemmakväll i Månstad med chips och fotboll. Kattena spinner, J skriker när England gör mål (och förmodligen än högre om Sverige gör dito), och jag sitter med datorn i knäet och klämmer några Wordfeud emellanåt. Det är mys, vill jag lova. Jag värderar de här kvällarna väldigt mycket, trots att det är vintermörkt därute - eller kanske just därför.

Dagens bild får bli en stämningsbild från soligare dagar på 50-årskryssningen - vackra Santorini, där husen nästan rinner ner för bergväggarna. Har du något särskilt för dig i kväll?

3 kommentarer:

 1. Jag hade tisdagsmys med mina tonåringar och bonustonåring. Vardagslyx.

  SvaraRadera
 2. Jag hade nöjet att campera ihop med din J hela dagen. Kvällen består av att plöja genom Markbladet och där få möjligheten att ta del av lite skvaller från kommunen. Men ändå inga SMS om Marks lokalpolitiker i stil med vad "stolpskottet" I Sigtuna skickat. Vill ge dig kredit för att du skrivit. Vi känner att det blir lite behagligare om vi får gå till sängs efter att fått ta del av lite kåseri från Månstadstrakten.

  SvaraRadera
 3. Singelmamman: Ja, det är verklig vardagslyx!

  Janåke: Du träffade nog J mer än jag gjorde igår, för på kvällen var han på möte. Och det är klart att jag skriver då och då, det vet du! :-)

  SvaraRadera