söndag 19 februari 2012

Gott värdskap är värt massor!

Häromdagen var jag ute och körde bil i modden, ni vet när de hela tiden skvätter upp på rutan. Mycket irriterande, och än mer irriterande blir det ju när torkarbladen inte funkar som det ska. Det blir ju liksom bara klet och klägg (bra och beskrivande ord det där!)

Jag svängde in på Statoil Hedvigsborg (reklam, men är de värda) och gick in och försöke kolla vilka torkarblad jag skulle ha. Jag skulle också ha spolarvätska. Nu fanns inte Mini Cooper med i listan, så jag frågade killen som jobbade om han möjligen kunde hjälpa mig. Jodå, han bad mig köra fram till entrén, så skulle han hjälpa mig, för han var just då ensam i butiken. Jag körde fram, han gick ut och tog av mina gamla torkarblad (inga kunder i butiken då) och gick in och hämtade nya.

Då kom det några kunder, så han frågade vänligt om jag kunde vänta, och det kunde jag förstås. Jag hade ändå inte bråttom. Jag ställde mig sist i kön, betalade mina torkarblad och min spolarvätska, och frågande honom samtidigt om det inte var kämpligt att vara själv i affären. "Ingen fara!" sade han och förklarade att resten var på möte för stunden.

Han följde med ut, satte på nya torkarblad, noterade att jag hade köpt koncentrerad spolarvätska och undrade om jag hade köpt rätt om jag nu tänkte fylla på med en gång och slutligen sade han vänligt "Kör försiktigt!" när jag skulle åka iväg.

Och varför berättar jag då detta?

Jo, han visade på gott värdskap. Han gjorde sådant som gör att jag väljer Statoil Hedvigsborg nästa gång också. Jag har faktiskt ingen aning om spolarvätskan var dyrare eller billigare än på någon annan mack. Jag vet inte heller om torkarbladen var bättre eller sämre. Och även om jag visste det nu skulle jag troligen glömma bort det ganska snart. Men jag glömmer inte hur bra jag blev bemött. Gott värdskap är att göra det där lilla extra som inte kostar något - som att säga "Kör försiktigt!" Det betyder så mycket!

Har du mött gott värdskap på sistone?

Dagens bild för bli ytterligare en semesterbild från Vietnamresan. Åh, vad jag längtar till sol och sommar!


2 kommentarer:

  1. Det var ett högkvalitativt bemötande han gav dig! Han verkar vara född till att jobba inom servicebranschen. -Ursäkta en ovetande men i vilken stad var du? /M.

    SvaraRadera
  2. Det är verkligen viktigt med gott värdskap, det har du så rätt i.

    SvaraRadera