söndag 12 februari 2012

Snö är något annat än sand

Ni som följer mig vet ju att jag inte är sådär tokförtjust i vinter och snö. Men - även jag kan falla till föga. Även jag kan gilla snö. Men bara när det är rally!

Jag och J har varit på äventyr i helgen, en sväng till vackra Värmland och Svenska Rallyt minsann - eller Rally Sweden som det tydligen heter numera. Jaja. Hur som helst kommer jag därför att bryta av sandberättelserna från Vietnam med en snöberättelse från Värmland.

Vi åkte något så smart som rallybuss.

Det lär ju vara runt 200 000 personer som smyger och tjoar runt i de värmlänska skogarna, så det kan bli ganska så trångt på vägar och parkeringar. Därför ordnar man rallybussar, där man får skjuts till tre specialsträckor smidigt och välordnat. Vi lyckades klämma Fredriksberg, Colin´s Crest utanför Hagfors och sprinten i Hagfors, och det hade vi aldrig lyckats med om vi hade åkt runt med bil. Så smidigt!

Vädret förtjänar ett eget stycke. Efter denna tokkalla tid vi har bakom oss lyckades vi pricka in en dag med strålande sol och några minusgrader. Folk grillade, hejade, värmde sig med glögg och annan värmande dryck och vi hade det urmysigt. Bullens pilsnerkorv i termos, äggmackor och rykande kaffe.

Visst bet det lite i kinderna framåt kvällen men det var det värt!

Och vet ni - det fanns sex fullsatta rallybussar med massor av folk, men i samma buss som vi hittade vi en Månstadsbo till. Världen är så väldigt liten, eller hur? Några rallybilder bjuder jag på, såklart. Har du haft en bra helg?
Colin´s Crest-hoppet. Notera - inget däck i marken...
Man kan heja på flera länder samtidigt!

Undrar om Brukshandeln i Fredriksberg finns kvar?

Ett slags kylskåp. Eller nåt.

3 kommentarer:

 1. Visst är det häftigt, skulle vilja komma iväg något år till de Värmländska skogarna och kolla. Har bara sett sommarrally hittills.

  SvaraRadera
 2. Och de roliga är att den Månstabon ringde extra bara för att berätta att han träffat er ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågetecknen är igentligen en glad gubbe....

   Radera