onsdag 8 februari 2012

Innan jag glömmer...

Ni tror väl förstås att jag struntar i er, men det gör jag förstås inte. Men jag har lite för mycket att göra vid datorn på dagarna för att riktigt orka sitta vid datorn på kvällarna. Det blir så ibland.

Men jag tänkte ändå bjuda på sista delarna av Vietnamresan innan jag glömmer. :-)

Efter Saigon var det dags för rast och vila. Och då menar jag verkligen vila. Efter en hektisk vecka skulle vi nämligen ut till den lilla ön Phu Qouc, som ligger på västra sidan Vietnam - faktiskt närmare Kambodja än Vietnam. Efter diverse strul på flygplatsen (vi var inbokade på fel flyg, men sådant löser en eminent resekommitté) och en kort bilresa, kom vi till det allra mysigaste hotell nere vid havet.

Vårt hus låg förstås alldeles vid havet - men ska jag vara rent ärlig var det nog mer tur än skicklighet. Men hade vi 40 meter ner till vågkanten, så var det inte mer. När man gick och lade sig för natten hörde man vågskvalpet och solnedgången var alldeles underbar.

Vår vecka innehöll minsta möjliga. Många timmar under parasollet. Många goda böcker. Mycket färsk frukt. De enda strandförsäljarna som fanns där var nämligen damer som gick runt och sålde ananas, mango, pomeroller, lichi och allt det nu hette. Varje dag vid lunchtid kom "vår" fruktdam och sålde oss lite frukt för typ 40 kronor och det stod vi oss gott på alla fyra.

Samma gäng med damer hade massage på stranden en bit bort. Det låter som om jag är prisfixerad, men för att ge er en känsla av prisläget - en timmes helkroppsmassade för typ 25 kronor. Bara så ni vet.

Nu när jag sitter här och skriver inser jag att det är massor mer jag vill berätta - om fisketuren, om den lilla byn, om ryssarna som solade underarmarna, om nattmarknaden, om....

Det får nog bli några inlägg till tror jag, men inte i kväll. Några bilder ska ni få i alla fall - håll till godo!Jag kan aldrig få nog av solnedgångar...
Nygrillade skaldjur på stranden är aldrig fel.

Och här ligger själva skaldjuren (fotograf: C)

Lunchdags!

Och man får bada även om det inte gått en timme efter lunch!3 kommentarer:

  1. Hej! Nu har jag läst ikapp din reseberättelse (datastrul m.m. har gjort att det tagit lite tid). Det verkar som ni hade det bra på resan och, tack för att du delade med dig! Och ja, Vietnam håller nog på att bli det "nya Thailand" i turistväg och 25 kr för en hel timmes massage, det låter inte fel!!

    SvaraRadera
  2. Ser ju helt klart ut som att ni hade det rätt gött därnere, härligt!

    SvaraRadera
  3. Hej! Så härligt er semester verkade vara. Jag har varit i Vietnamn en gång men tyvärr blev det en väldig kulturkrock för min del och jag är tveksam att åka dit igen. Därför är det roligt att läsa att ni verkade stortrivas där! Ha det gott!

    SvaraRadera